forum

Problem z płynnością gry

posted
Total Posts
6
Topic Starter
Sstdn
Witam. Ostatnio pojawił się pewien problem, który nie pozwala mi normalnie grać. Mianowicie podczas gry spada płynność tzn. "rwie". Nie jest to jakieś ostre zacinanie, ale utnie grę na jakieś 0.5 sec. i tak co jakiś czas. Spadły także fpsy. Zazwyczaj podczas gry miałem tak ok. 300-500. Teraz dochodzi ledwo do 200. Próbowałem już reisntallować osu, sterowniki karty graficznej, zmieniałem nawet priorytet procesu i nic. Miał ktoś może coś takiego, wiecie co z tym problemem zrobić?
Tidek
Mam to samo, czyli 0,5-1sek zrywy w których piosenka dalej leci a ja nic nie mogę zrobić (zdarza się raz na 2-3 gry), z tego powodu zaliczałem BS combo breaki przez co odechciało mi się w to grać na poważnie lol.
Advantan
Ja miewam tak, że grając w swoje CTB owoce stoją w miejscu nawet na sekundę(!) i tak właśnie missuję. Dawno mi się to nie przydarzyło, ale nie sądzę żeby magicznie się naprawiło, po prostu mam szczęście. Nie wiem od czego to zależy.
AmaiHachimitsu
Na ten moment możesz sprawdzić, czy w jednostce nie ma żadnego brudu. Tak samo sprawdź, czy nic Ci systemu nie muli (zbędne programy/procesy, wirusy). Zainstaluj jakiś program diagnozujący typu everest i sprawdź temperatury. Jeśli ostatni format dysku był dawno temu to może nadszedł czas?
DeletedUser_613592
z
Topic Starter
Sstdn
Ok dzięki wielkie za pomoc. Kto by pomyślał, że wystarczyło zmienić klawiaturę. Damn you osu!
Please sign in to reply.

New reply