forum

Problem z otwarciem osu

posted
Total Posts
7
Topic Starter
Hyc_old
Jak dotąd grałam cały czas na directx i wszystko było dobrze.. a przynajmniej do ostatniej aktualizacji. Gdy otwieram na starcie pisze, że moja karta nie obsługuje Shader Model.1.1 + (bla bla a wcześniej wszystko było dobrz) i czy chciałabym przetegować na opengl. Klikam tak, ale niestety jak zawsze przy tej opcji osu staje się nie do grania (myszką nawet ledwo co da się ruszyć) gdy zmieniam na directx osu się restartuje i wyskakuje znowu okienko z tym samym zapytaniem. Gdy klikam 'nie' osu nawet nie raczy się otworzyć. Co zrobić, pytałam już wcześniej na forum w technical support, ale jak na razie echo.
Marcin
Masz jakieś inne gry w tle włączone?
Używasz laptopa?
Jeżeli to drugie to tak, to sprawdź czy używasz głównej karty graficznej zamiast zintegrowanej (chociaż u mnie jest 400 fps na HD4000 o.o)
Dzieje sie to tylko w osu!?
Topic Starter
Hyc_old
Nie, nie mam nic poza osu.
Nie używam laptopa.
Nie wiem czy to się z tym wiąże, ale gdy odpalam pewną grę w której opcjach jest do wyboru directx lub opengl automatycznie się zamyka (nie ważne co wybiorę). Wydaje mi się, że jakiś sterowników czy coś mi brak bo mój komputer niedawno padł przez wirusa, wszystko musiało być odzyskiwane i instalowane od nowa. W wyskakującym okienku pisze, że karta nie obsługuje pixel shadera 1.1 a to nie możliwe.
Mr Gaddy
A sterowniki od karty graficznej masz? Bo wydaje mi się, że nie. :V
Yurisia

Hyc wrote:

[...] (nie ważne [..]).
*nieważne

Hyc wrote:

W wyskakującym okienku pisze, że karta nie obsługuje pixel shadera 1.1 a to nie możliwe.
JEST NAPISANE, *niemożliwe
AmaiHachimitsu
Nie wiem, czy Ty na serio czy może trollujesz, ale nikomu to nie imponuje.

Galkan close
Galkan
Yurisia: Nie odświeżaj tematu, jeśli nic do niego nie wnosisz.
Hyc: Daj mi znać na PM jak uda Ci się rozwiązać problem, to otworzę temat.
Please sign in to reply.

New reply