forum

Problem z mappieniem

posted
Total Posts
3
Topic Starter
Tamako Lumisade
Heloł, bawiłem się wczoraj mappowaniem i ślęczyłem 4-5 godzin nad zrobieniem jakiegoś śmiesznego insane'a z tutorialami w łapce. Sęk w tym, że gdy już go wypucowałem, wyczyściłem i dopiąłem na ostatni guzik, chciałem zrobić inny poziom trudności. Coś nacisnąłem i mi wszystkie nuty skasowało. Nie ukrywam - rage quit był, ale gdybym kiedyś zdecydował się ponowić swoich prób z mapieniem (Bo w gruncie rzeczy to całkiem fajna zabawa dla mnie) to, gdy już mamy poziom trudności jeden zrobiony, jak zabrać się za drugi, by niczego nie usunąć, nie zepsuć?

Z góry dzięki za odpowiedź~.
AmaiHachimitsu
Coś nacisnąłem i mi wszystkie nuty skasowało. Nie ukrywam - rage quit był, ale gdybym kiedyś zdecydował się ponowić swoich prób z mapieniem
A to nie ma opcji "cofnij"? ;o

A co do spokojnego mappienia to:

Jak skończysz mappić np. Insane i chcesz zabrać się za Hard'a, to po prostu zapisz Insane, wykasuj wszystkie obiekty (jak chcesz "od zera") i rób sobie Hard'a. Po skończeniu Harda wybierz "save as new difficulty"

I tyle ;o
fartownik
Na pewno Ci się wszystko wykasowało? Gdy tworzysz nowy poziom trudności edytor samoczynnie pyta czy wyczyścić wszystkie beaty, ale właśnie w tym NOWYM poziomie ("Want to start fresh?" czy coś takiego), więc stary teoretycznie powinien być nietknięty, może po prostu nie zauważyłeś.

Jak jesteś nowy w mapieniu to polecam robienie backupów co jakiś czas poprzez kopiowanie plików .osu z folderu mapy albo po prostu File -> Export as .osz.

I jeszcze jedno, jak następnym razem wykasujesz wszystkie beaty to spróbuj:
1. Ctrl+Z.
2. Opcja "Revert to saved" przywraca ostatni save twojej mapy.
Please sign in to reply.

New reply