forum

Mysz vs Tablet Graficzny

posted
Total Posts
4
Topic Starter
PANwanilia89
Hejka!
Jestem w Osu! nowy i chciałbym wiedzieć czy opłaca mi się kupować tani tablet graficzny (np. Huion H420) czy zostać przy jakiejś no-name myszce (na której całkiem dobrze się gra)
Proszę o odpowiedź
Ytemeriku
Najpierw to musisz dojść do co najmniej 3* (potrafić przechodzić mapy na trzech gwiazdkach), a potem dopiero będziesz wiedział czy Ci się osu! nie znudzi. No bo jednak po co wydawać pieniądze na tablet jak masz nim grać tylko w jedną grę, w którą grać nie będziesz. Sam uważam że z tabletem szybciej się uczysz, po prostu jest łatwiej. Możesz sobie spróbować wziąść długopis i na modzie "Auto" udawać że grasz tym długopisem (to działa ale na 3+ gwiazdkach, bo tam dopiero kółka zaczynają szaleć), może głupio brzmi, ale jeśli ewidentnie szybciej ragujesz to sam zobaczysz że tablet może być przydatny. Rysik dużo lepiej się trzyma i porusza, porównaj sobie z myszką. Sam pamiętam że po kupieniu tabletu na samym początku było nawet gorzej, a po dwóch dniach już grałem dużo lepiej niż poprzednio, zaś problem miałem z klikaniem. Kursorem jeździłem jak chciałem tylko klikałem dalej tak słabo jak wcześniej i tylko to wymagało u mnie poprawy. A co do tych ludzi co grają myszką i zaszli tak daleko, to oczywiście możliwe, ale wydaje mi się że jednak na tablecie można więcej.

Pamiętaj też że Huion H420, a Huion 420 różnią się tylko tym że ten z dopiskiem H z tego co pamiętam ma dodatkową możliwość działania bez rysika (czyli jest dotykowy) co może być zbędne.
GetAll684
Nie polecam huion ma duży input lag jest na bateriach dużo wazy mała powierzchnia i jak już to ci polecam howaku driver
A i na tabletcie jest ci bardzo łatwo robić jumpy
MICEK
Jeżeli masz pieniądze to czemu nie.
Ale pamiętaj że to kwestia preferencji. Szczególnie jak jesteś leworęczny/a może być to dla ciebie trudne żeby przestawić się na tablet graficzny.
Please sign in to reply.

New reply