Najpierw to musisz dojść do co najmniej 3* (potrafić przechodzić mapy na trzech gwiazdkach), a potem dopiero będziesz wiedział czy Ci się osu! nie znudzi. No bo jednak po co wydawać pieniądze na tablet jak masz nim grać tylko w jedną grę, w którą grać nie będziesz. Sam uważam że z tabletem szybciej się uczysz, po prostu jest łatwiej. Możesz sobie spróbować wziąść długopis i na modzie "Auto" udawać że grasz tym długopisem (to działa ale na 3+ gwiazdkach, bo tam dopiero kółka zaczynają szaleć), może głupio brzmi, ale jeśli ewidentnie szybciej ragujesz to sam zobaczysz że tablet może być przydatny. Rysik dużo lepiej się trzyma i porusza, porównaj sobie z myszką. Sam pamiętam że po kupieniu tabletu na samym początku było nawet gorzej, a po dwóch dniach już grałem dużo lepiej niż poprzednio, zaś problem miałem z klikaniem. Kursorem jeździłem jak chciałem tylko klikałem dalej tak słabo jak wcześniej i tylko to wymagało u mnie poprawy. A co do tych ludzi co grają myszką i zaszli tak daleko, to oczywiście możliwe, ale wydaje mi się że jednak na tablecie można więcej.
Pamiętaj też że Huion H420, a Huion 420 różnią się tylko tym że ten z dopiskiem H z tego co pamiętam ma dodatkową możliwość działania bez rysika (czyli jest dotykowy) co może być zbędne.