Mouse ve Klavye ayarları (ki aslında klavye için nasıl ayarlar olduğundan pek bir haberim yok) tamamen kişisel tercihedayalı olmalıdır. Mesela ben, 15.6 inc ekranımda 1100 dpi' ayarladığım mouse'umu Osu! içerisinde x1.32'de rahat kullanıyorum. Bana "mouse ayarın nedir?" diye sorarsan "oyun içinde x1.32'ye çektim" diye cevap veririm. Ancak sen atıyorum 24 inc ekranında 800 dpi ile kullandığın mouse'unu x1.32'ye çekersen benden bambaşka bir deneyimle oynuyor olursun.
Kaldı ki başka birisinin ayarlarını almak senin oynayışını kolaylaştırmaz, hatta zorlaştırabilir. En iyi yöntem, kendi ayarlarını keşfetmendir.
Beatmaplerde ilerlemeye gelirse, net bir yöntem bulunmamakla beraber ben de bir yıldız serisinin maplerini yüksek yüzdeyle geçmeye başlamadan bir sonraki yıldızlara geçmeni önermiyorum. Kaldı ki oyuna yeni başladığını söylüyorsun. Oyunun mekaniklerine alışman için ilk yıldız serilerini yüksek yüzdelerle bitirebildiğin zaman seviye yükseltmeni öneririm.
Ancak bir sonraki yıldız seviyesine geçmek için de illa SS almalısın gibi bir zorunluluğa sokma kendini. Belli bir yıldız zorluğundaki beatmapleri yeterince iyi yüzdelerle bitirdiğini düşündüğünde bir sonraki seviyeye geç. +92~94% gayet iyi bir yüzde mesela.
Ancak, bunu oyunda "gelişmek" istiyorsan yap.
En önemli husus eğlenmen. Offline beatmaplerde eğleniyorsan offline oyna. 3 yıldız oynayıp 80% de olsa bitirebildiğinde keyif alıyorsan bu şekilde ilerle. Bir internet forumundaki elemanın birisinin dedikleri üzerine oyun oynama, keyif aldığın şekilde oyna