User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Problem Details:
I made Windows 10 update 2 days ago and then it started.
My Osu! lags every 5-10 seconds only for a while, fps doesnt drop but it have lag
I tried anything compatilibity mode, another resolution, letterboxing, playing in window, reduce frames. reinstalling and couple other things.

My PC specs:
Gtx 1060 6gb
Ryzen 5 1600
Ram 2x8gb ripjaws 3000mhz ddr4

osu! version: i tried those at every version and nothing worked
User avatar
Rhythm Rookie
4 posts
Offline
i think the problem is not from the osu, but from the windows


so, maybe you should try to update to the previous windows version
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Thing is that i cant do it, Windows deleted old build files and all i can do to recovery is reinstall windows from start so i think i will wait for some windows updates and just pray
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
UPDATE: Osu! works without stuttering only with compatilibity mode on experimental version
problem is that with compatilibity mode i have 17ms of input lag and only 60fps max (i have unlimited) so its unplayable
User avatar
Support Team
997 posts
Offline
Please try completely uninstalling your graphics drivers with a utility like Display Driver Uninstaller, and reinstal them from NVIDIA's website.
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Death wrote:
Please try completely uninstalling your graphics drivers with a utility like Display Driver Uninstaller, and reinstal them from NVIDIA's website.

I did reinstalled my graphic drivers.
Now i open osu it works ok but i just open obs and osu starts to stutter very hard.
I wanted to stream and i cant cause i ONLY OPEN OBS i dont have even to start stream and osu starts stuttering.
I tried to reinstall obs and it didint worked. (i reinstalled osu 2 times too)
Then even if ill close obs it will still stutter, i have to restart my pc to go back to no lags.
User avatar
Tempo Trainee
8 posts
Offline
I updated my windows earlier this week, and my nvidia driver today, and now osu is unplayable for me because of a input lag spike around every second. I also have the obs issues Akabayashii mentioned.

Edit: It became unplayable after nvidia update. Some says that the new w10 update combined with the new nvidia driver fucks up games but I cant confirm this.
User avatar
Rhythm Rookie
3 posts
Offline
Its both from windows 10 and nvidia drivers:

    I disabled nvidia card from device manager, making integrated graphics to handle osu and stutters are gone 80% of the time.
    Using integrated graphics with nvidia card enabled makes stuttering occur frequently
    Using nvidia card makes the game unplayable atleast for me.

You could just follow this thread and notice you're not the only one, and this is not the only game having issues
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Zantetsuk3n wrote:
Its both from windows 10 and nvidia drivers:

    I disabled nvidia card from device manager, making integrated graphics to handle osu and stutters are gone 80% of the time.
    Using integrated graphics with nvidia card enabled makes stuttering occur frequently
    Using nvidia card makes the game unplayable atleast for me.

You could just follow this thread and notice you're not the only one, and this is not the only game having issues

Nothing from this thread helped me. (i cant reinstall my windows from start)
Uhh.....
User avatar
Rhythm Rookie
3 posts
Offline
Akabayashii wrote:
Zantetsuk3n wrote:
Its both from windows 10 and nvidia drivers:
Nothing from this thread helped me. (i cant reinstall my windows from start)
Uhh.....

Of course not, no fix nor workaround has been deployed by microsoft/nvidia as of today

You can try all the optimizing guides in the internet, take the help from the people in this forum, make a clean installation, you won't get your problems fixed with w10 16299.98 and latest nvidia drivers 388.59, these are broken, solution right now is rolling back to a previous version of windows and getting older graphic drivers and wait for microsoft to fix w10, until then there's nothing you can do, its not your hardware, its just w10
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Maybe i can uninstall my NEW graphic drivers and install OLD ones?
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
RESOLVED THE PROBLEM FROM HERE: t/485922/start=0
User avatar
Whistle Blower
21 posts
Offline
Akabayashii wrote:
RESOLVED THE PROBLEM FROM HERE: t/485922/start=0

It helped for like couple hours now it came back...
Reply 13 posts

Users browsing this forum: None


Jump to: