forum

Hanasaka Yui(CV: M.A.O) - Harumachi Clover [Taiko]

posted
Total Posts
61
Topic Starter
Xinely
This beatmap was submitted using in-game submission on Thursday, March 23, 2017 at 11:29:29 PM

Artist: Hanasaka Yui(CV: M.A.O)
Title: Harumachi Clover
Source: OneRoom
Tags: TV Size One Room カントク Kantoku
BPM: 142
Filesize: 1034kb
Play Time: 00:30
Difficulties Available:
  1. Futsuu (1.73 stars, 69 notes)
  2. Kantan (1.29 stars, 41 notes)
  3. Muzukashii (2.36 stars, 111 notes)
  4. Oni (3.02 stars, 148 notes)


Download: Hanasaka Yui(CV: M.A.O) - Harumachi Clover
Information: Scores/Beatmap Listing
---------------
why i cant stop uploading maps

my first taiko set (big thanks to -Sh1n1- for much advice)
Surono
[img]14:06 Xinely: awkawkwa
14:32 Xinely: eh sur, mod first taiko set gw dong
14:33 Xinely: kalo kepaksa ya gw recheck in kakuhoku (atau apa itu gw lupa nama mapnya)
14:33 Surono: webos song, oeg. seck de el
14:33 *Xinely is editing [http://osu.ppy.sh/b/1200451 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover [Oni]]
14:33 Surono: U:< map q mati semuahchsh., si murid kyuh bersuka ria ngereng mapawnwgaihgkja,wgawg
14:33 Xinely: iki bos
14:33 Surono: yhaaaa
14:33 Xinely: ngeeng
14:33 Surono: irc ya
14:33 Xinely: kalo lagu moe gw semangat ngemapnya
14:34 Surono: ya jelas lah,. mau semangat gak ngemap lagu kek gini?
14:34 *Surono is listening to [https://osu.ppy.sh/b/819665 YoungKillaG - Gohan]
14:34 Surono: weh, 1mb sizenya.
14:35 *Surono is listening to [https://osu.ppy.sh/b/1200451 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover]
14:37 Surono: cacadas
14:37 Xinely: ccd gw emang
14:37 Xinely: first map awkawkaw
14:38 Surono: tydacks
14:38 Surono: lagu simpeleh, ez pz
14:38 *Surono is playing [https://osu.ppy.sh/b/1200451 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover [Oni]] <Taiko> +Nightcore
14:38 Xinely: y
14:38 Xinely: ez lah
14:39 Xinely: kalo rumit mah gw ga bisa
14:39 Surono: menggilas
14:40 Surono: simpeleh bingits,. oke
14:40 *Surono is editing [https://osu.ppy.sh/b/1200451 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover [Oni]]
14:41 Surono: bnyk ddk, ohhh suara gitar desanya toh,. ena ena.
14:41 Xinely: awkawkwak
14:41 Xinely: dos
14:42 Surono: 00:13:172 (67,68,69) - jadiin kkd ae, 00:13:594 (70,71,72) - biar konsisten sama suara ini. sayang, kkd paling disenengi nak tekos :^
14:42 Surono: 00:12:960 - trus ganti don, biar ada kontras
14:43 Xinely: sek sek
14:44 Xinely: iku seh dari sh1n1, yo ae
14:44 Xinely: ena suara e
14:44 Surono: shini reti ne meng ngutek2 suara.. ikuti laguh sadjahhhhh~ U:
14:45 Xinely: awkawkawk
14:45 Surono: 00:00:284 (1,2,3,4,5) - iki awalan bagiku menggilas.. mending 00:00:707 (3,5) - dlt trus 00:00:496 (2,4) - ganti don..
14:45 Xinely: yo boss
14:45 Surono: * 00:00:496 (2,3) - ganti don *setelah di dlt.
14:46 Xinely: woke
14:46 Xinely: yang muzu sama ya?
14:46 Surono: ya terapin aja.
14:47 Xinely: woke
14:47 Surono: ini aku lagi ngepoint hitsound2 high diff. jadi nanti mod ke diff kebawah gw gak point hitsound/flow2nya U:
14:47 Xinely: okeee
14:47 Xinely: tiap ganti, gw buka semua diff awkwakaw
14:47 Surono: MENGWOKE WAE U:
14:48 Surono: q lama tydack modding U:
14:48 Surono: 00:05:355 (23,24) - sweg dong, ctrl g. 00:05:143 (22,23) - level nada samah.. 00:05:566 (24,25) - vocal sama...
14:48 Xinely: nak meme lw awkawk
14:49 Surono: yg bkin bosen tu... 00:04:298 (17,20,22,24) - nah polamu kan sebelumnya kat kat kat.. jadi bosen U:
14:49 Xinely: ok, podo gae 00:18:664 (96,97) -
14:49 Surono: 00:18:876 (97,98) - ni boleh di keep, vocal beda sama sebelumnya U:
14:50 Surono: DON DON KAT ADKIOAT,. taiko ezz mapping
14:50 Xinely: diajarin sh1n1 getu
14:50 Surono: 00:19:615 (102,103) - mau di swep??? biar bervaria-sih??? ddkdk. cieg kek ngehitsound std.. U:
14:50 Surono: sh1n1 kebanyakan ngehitsound ctb U: sampe di teko ngebosenincncncncn
14:50 Xinely: sek terus 00:04:298 (17,20,22,24) - kudu piye?
14:50 Xinely: ok swap ae
14:51 Xinely: awkawkaw
14:51 Xinely: kan sensei gw sh1n1
14:51 Surono: 00:05:355 (23,24) - yg ni udah di swap kan? nah diselanjutnya di part sama terserah mau di applied atau gak.
14:51 Surono: U: awas auto sesat ajaran, taiko rasa ctb dia
14:52 Xinely: udah swap
14:52 Xinely: awkawkaw
14:52 Xinely: legit
14:53 Surono: 00:26:904 (135,136,137,138,139,140,141,142,143,144,145) - d k ddk d kkkkd
14:55 Xinely: ok tapi penasaran aja blkgnya kok kkkkd?
14:55 Surono: sek
14:56 Surono: 00:27:960 (141,142,143,144) - ini nada drumnya kek kick/clap semua.. 00:28:383 - ini cymbal, jadi d buat penekanan suara yg beda
14:57 Surono: wes itu wae buat oni..
14:57 *Surono is editing [https://osu.ppy.sh/b/1200450 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover [Muzukashii]]
14:58 Xinely: sek
14:58 Surono: 00:01:129 - delet,.,.,.,,. 00:00:284 - deletetete. 00:00:496 - ubah don...
14:59 Surono: r00:01:763 (6,7,8,9,10,11,12,13) - strukturnya lucu :"D neng taiko biasane x xxx x x *kaya pengiring drum lagu DnB*
14:59 Xinely: udah
14:59 Surono: 00:01:974 - 00:03:242 - pindah sini.
15:00 Xinely: sejak tadi sih awkawk
15:00 Surono: ::::::::::::::::::::::UUUUUUUUUUUUUUUUUU
15:02 Surono: 00:05:989 - lupa tambah 3plet? di Oni 5plet di muzu malah cuma 1/2 doang.
15:03 Surono: nextnya udah woke U: (y)
15:03 Xinely: awkwak
15:03 Xinely: sek
15:03 Xinely: ok done
15:04 Surono: http://puu.sh/tKMBl/28aebaf3bd.jpg opo iki
15:04 Surono: tiba2 nishitzumich mengPM quh U:<
15:04 Surono: auto ngamox saia
15:04 Surono: 00:00:918 (2,3) - dlt, nishit ntar aja. dia bagus tuh ngebacods map U:
15:05 Xinely: ancok pusing gw ini sonnyc recheck map gw, ditambah irc sama lu, dikeroyok nishi pula awkakaw
15:05 Surono: sonnyc cecedes korya
15:05 Surono: KOYOR xi alan
15:05 Surono: kohakus autos checks awaz!!11111., cetebes ezz pz terlantar., mengauto ngamox saiai
15:06 Surono: Shini bn cacads >: V kalau tydack kuats, ta suruh renk buat diff tekonya., kamu cetebe!11111 ngggghhhh
15:07 Surono: keknya, density overal si futsuu woke aja.. 00:11:270 - nih ubah d. dkk ngagetin buat nubi.
15:07 *Surono is editing [https://osu.ppy.sh/b/1200448 Hanasaka Yui(CV:M.A.O) - Harumachi Clover [Futsuu]]
15:08 Surono: 00:14:439 - tambah k di kantan,. dah tu aja. gw savelog,.
[/img]

/me joget
Nishizumi
Hi mb xi nely
ni modnya, sorry longmod (kyknya)

[General]

uncheck widescreen, letterbox sama countdown in all diffs. isn't allowed in taiko
bikin seengganya 1 kiai time gitu ? misal dari 00:14:862 - sampe 00:28:383 - atau dimana gitu

[Oni]

turunin ODnya jadi 5, atau 5.5 mending kalo emang ga mau sama odnya kek muzu. diffnya juga ga susah2 amat soalnya.
00:00:284 - jadi dikit amat notenya. mending dari sini buat d k k d ? berasa nanggung buat oni kalo cuma d d d. malah lebih bagusnya buat muzu imo
00:09:686 (47,48) - mending hapus aja. diliat dari sebelum2nya, patternnya pada ngikutin vokal dan vokalnya berenti di 00:09:580
00:10:003 - if you accept above, add a note here ?
00:13:172 - mulai dari sini mending buat kaya gini aja ? https://osu.ppy.sh/ss/7212675 atau kurangin satu/beberapa note buat memperkecil gap ke muzu. also buat easy oni kaya begini mending pake common pattern aja (00:14:017 -) ganti ke kkd atau ddk misalnya
00:19:932 - remove finisher ? selain biar konsisten kaya 00:06:411 -, finisher abis quintuplet gini agak susah di hit

saran w sih, kalo bisa yg quintupletnya ganti aja ke triplet. tapi mending liat modder lain dulu aja deh reaksinya apa =.=

[Muzukashii]

banyak overused tripletnya x_x mungkin bisa gw bantu di bawah ini

00:00:284 - kek yg w bilang di atas. mending pattern d d d di oni terapin di muzu aja ? biar sedikit beda sama futsuu juga
00:02:820 - mulai dari 00:02:186 - sampe 00:03:665 - hampir persis bgt sama oni, bahkan sampe tripletnya. mending apus aja 00:02:820 - buat memperkecil gap ke futsuu juga
00:06:094 - overused triplet imo, delete
00:11:270 (40,41,42) - ganti ke don ? contrast to 00:11:059
00:12:115 - add k ? buat pembeda sama futsuu juga (jumlah note di 00:11:904 (43,44)
00:13:594 - ga dikasih finish ? futsuu ada loh
00:16:446 - delete
00:20:672 (80,84) - ^
00:22:362 (88,91) - ^
00:25:742 (100,103) - ^
00:27:432 - ^
yang gw sebutin diatas (delete) itu, karena panjang note dan bahkan tripletnya sama persis kaya oni. bedanya cuma di warna aja.
00:27:538 - mending move aja ke 00:27:749 - buat ikutin vokalnya. dan gw rasa lebih baik dibikin sedikit lebih panjang buat menuju ke triplet kkk diakhir

[Futsuu]

naikin HPnya ke 8, karena note makin dikit dan durasi lagu bentar doang

00:10:214 - mending abis triplet 1/2 di 00:09:369 - dikasih sedikit istirahat. so move 00:10:214 - to 00:10:636 -
00:11:904 (28,29) - delete dua2nya ? gw pikir futsuu butuh sedikit istirahat yg lama (e.g. 4/1 break).dengan delete dua2nya bisa ngasih 4/1 break sesekali (soalnya ga ada lagi di depannya lol)
00:18:665 - move to 00:19:087 - and delete 00:19:510 - ? biar konsisten sama 00:14:862 - sampe 00:18:242 - karena abis finisher 2/1 note
00:19:932 - remove finisher ? keknya ga perlu ya (mengingat 00:16:552 - juga ga pake finish) kalo misalkan mau emphasize cymbal, tiap 4/1 cymbal juga ada kayaknya
00:23:101 - ^
00:24:580 - mungkin delete ini ? gw agak ragu juga. tapi kalo emang mau nekenin big katnya, lebih baik apus aja donnya
00:27:327 - move ke 00:27:538 - ?

[Kantan]

naikin HP ke 8.5 ?

00:04:721 - buat konsisten ke 00:01:341 - ganti ke kat aja
00:13:594 - mungkin delete, buat emphasize big don sebelumnya.
00:14:439 - ganti ke don aja ? biar nekenin big kat sesudahnya lebih enak imo
00:16:129 - tambahin d di sini ? buat lebih banyak note menuju klimaks ?
00:19:501 - ^
00:18:242 - ga big kat aja ? biar konsisten juga kaya 00:14:862 -
untuk bagian akhir, mending kaya gini https://osu.ppy.sh/ss/7212924 ? karena red tick itu agak susah dihit, walaupun emang ngikutin lagu. tapi ini lebih nyaman buat dihit imo.
jangan lupa juga kasih finish di akhir note. futsuu big note juga soalnya

yg terpenting, perhatiin spread notenya. jangan kaya muzu yg hampir sama kyk oni :roll:
dah itu aja. semoga membantu~ good luck
Topic Starter
Xinely
lebih pendek dari dugaan saya awkwakwa. namanya jg first map pasti jg dapet banyak masukan

ok entar ngecek

Nishizumi wrote:

Hi mb xi nely
ni modnya, sorry longmod (kyknya)

[General]

uncheck widescreen, letterbox sama countdown in all diffs. isn't allowed in taiko
bikin seengganya 1 kiai time gitu ? misal dari 00:14:862 - sampe 00:28:383 - atau dimana gitu ga deh soalnya aneh. kan ini 30s sebenernya kiai time semua, kalo cuma separuh rasanya aneh. kalo di kiai time semua malah kyk abuse jadi ga usah deh

[Oni]

turunin ODnya jadi 5, atau 5.5 mending kalo emang ga mau sama odnya kek muzu. diffnya juga ga susah2 amat soalnya.
00:00:284 - jadi dikit amat notenya. mending dari sini buat d k k d ? berasa nanggung buat oni kalo cuma d d d. malah lebih bagusnya buat muzu imo blame surono, i mean fixed xD
00:09:686 (47,48) - mending hapus aja. diliat dari sebelum2nya, patternnya pada ngikutin vokal dan vokalnya berenti di 00:09:580
00:10:003 - if you accept above, add a note here ? remove doang aja soalnya gw kasih finisher di downbeat buat konsisten sama muzu. takut pattern kepanjangan
00:13:172 - mulai dari sini mending buat kaya gini aja ? https://osu.ppy.sh/ss/7212675 atau kurangin satu/beberapa note buat memperkecil gap ke muzu. also buat easy oni kaya begini mending pake common pattern aja (00:14:017 -) ganti ke kkd atau ddk misalnya disini sih perfect time bikin overmapnya makanya gw map kyk gitu. ganti yang pertama ke ddk aja deh biar simple
00:19:932 - remove finisher ? selain biar konsisten kaya 00:06:411 -, finisher abis quintuplet gini agak susah di hit

saran w sih, kalo bisa yg quintupletnya ganti aja ke triplet. tapi mending liat modder lain dulu aja deh reaksinya apa =.= ok liat dulu aja wkwk

[Muzukashii]

banyak overused tripletnya x_x mungkin bisa gw bantu di bawah ini

00:00:284 - kek yg w bilang di atas. mending pattern d d d di oni terapin di muzu aja ? biar sedikit beda sama futsuu juga
00:02:820 - mulai dari 00:02:186 - sampe 00:03:665 - hampir persis bgt sama oni, bahkan sampe tripletnya. mending apus aja 00:02:820 - buat memperkecil gap ke futsuu juga
00:06:094 - overused triplet imo, delete
00:11:270 (40,41,42) - ganti ke don ? contrast to 00:11:059
00:12:115 - add k ? buat pembeda sama futsuu juga (jumlah note di 00:11:904 (43,44)
00:13:594 - ga dikasih finish ? futsuu ada loh
00:16:446 - delete
00:20:672 (80,84) - ^
00:22:362 (88,91) - ^ yg ini kyknya ga bisa deh
00:25:742 (100,103) - ^
00:27:432 - ^
yang gw sebutin diatas (delete) itu, karena panjang note dan bahkan tripletnya sama persis kaya oni. bedanya cuma di warna aja.
00:27:538 - mending move aja ke 00:27:749 - buat ikutin vokalnya. dan gw rasa lebih baik dibikin sedikit lebih panjang buat menuju ke triplet kkk diakhir yg triplet don masih keep dolo aja soalnya drumnya clear banget disana

[Futsuu]

naikin HPnya ke 8, karena note makin dikit dan durasi lagu bentar doang

00:10:214 - mending abis triplet 1/2 di 00:09:369 - dikasih sedikit istirahat. so move 00:10:214 - to 00:10:636 -
00:11:904 (28,29) - delete dua2nya ? gw pikir futsuu butuh sedikit istirahat yg lama (e.g. 4/1 break).dengan delete dua2nya bisa ngasih 4/1 break sesekali (soalnya ga ada lagi di depannya lol) kalo baca panduan map sih futsuu butuhnya 2/1 jadi gw delet 00:11:904 - doang aja
00:18:665 - move to 00:19:087 - and delete 00:19:510 - ? biar konsisten sama 00:14:862 - sampe 00:18:242 - karena abis finisher 2/1 note
00:19:932 - remove finisher ? keknya ga perlu ya (mengingat 00:16:552 - juga ga pake finish) kalo misalkan mau emphasize cymbal, tiap 4/1 cymbal juga ada kayaknya yg ini consider kalo ada yang bilang lagi deh, soalnya gw kasih krn cymbal dan di sblmnya ga ada
00:23:101 - ^
00:24:580 - mungkin delete ini ? gw agak ragu juga. tapi kalo emang mau nekenin big katnya, lebih baik apus aja donnya
00:27:327 - move ke 00:27:538 - ?

[Kantan]

naikin HP ke 8.5 ? kebanyakan lihat kantan hp 8 sih kyknya 0,5 jg ga ngefek banget jadi keep dolo deh

00:04:721 - buat konsisten ke 00:01:341 - ganti ke kat aja
00:13:594 - mungkin delete, buat emphasize big don sebelumnya.
00:14:439 - ganti ke don aja ? biar nekenin big kat sesudahnya lebih enak imo
00:16:129 - tambahin d di sini ? buat lebih banyak note menuju klimaks ? kyknya ga deh soalnya pengen keep jarak nya kyk yang part sblmnya biar konsisten
00:19:501 - ^ ^
00:18:242 - ga big kat aja ? biar konsisten juga kaya 00:14:862 -
untuk bagian akhir, mending kaya gini https://osu.ppy.sh/ss/7212924 ? karena red tick itu agak susah dihit, walaupun emang ngikutin lagu. tapi ini lebih nyaman buat dihit imo. rasanya aneh sih kalo ga ikut suara yang strong, tapi gw remove 00:26:904 (35) - aja biar agak relax
jangan lupa juga kasih finish di akhir note. futsuu big note juga soalnya

yg terpenting, perhatiin spread notenya. jangan kaya muzu yg hampir sama kyk oni :roll:
dah itu aja. semoga membantu~ good luck
no reply means fixed. HP di kantan jg ganti ke 8,5

makasih mz
lit120
Aiyamak .-.
Nishizumi

Xinely wrote:

kebanyakan lihat kantan hp 8 sih kyknya 0,5 jg ga ngefek banget jadi keep dolo deh
cuma meyakinkan aja, kalo diliat dari referensi map ini https://osu.ppy.sh/b/1178641&m=1 sih hpnya gede (dan durasi bahkan lebih lama dari ini) '-'
mengingat kantan di map ini jg ga jauh beda sama yg gw referensiin. yaa pertimbangin dgn baik deh wkwkw
xtrem3x
(Shini and his crazy requests .-.)


General:

don = d
kat = k
Big Don = D
Big Kat = K



  • HP = 8 / OD = 3

    00:00:496 - Delete this note .. is better start with drum sound, not vocal.

    00:11:059 - Change this note to d .. have more emphasis next note.

    00:22:467 - Add d note here .. have triple drum sound but is fine with 1 note.
    00:24:158 - Same

  • HP=7 / OD =4

    00:00:496 - 2 options ...
    1 -
    2 -

    00:05:143 - move this note to 00:05:566- to consistence with 2nd option ^

  • HP/OD = 5

    00:00:284 - Delete ... this emphasis seems weird

    00:02:820 - is Questionable, but delete this note

    00:27:960 - this part have better emphasis with ddd K

  • HP/OD = 6

    00:00:284 - change this for dkdkdK ... with alternate have better flow about vocal sound combined with BG sound.

    00:05:777 - change this part for 2 triples ... ddk kdk (?)

    00:12:221 - Delete this note ... this triple not nessesary

    00:14:017 - change this for a complete stream -> kkddkkkkd ... is more fluid about BG sound.

    00:19:298 - Same as 00:05:777-
Topic Starter
Xinely

xtrem3x wrote:

(Shini and his crazy requests .-.) he is crazy i know :3


General:

don = d
kat = k
Big Don = D
Big Kat = K



  • HP = 8 / OD = 3

    00:00:496 - Delete this note .. is better start with drum sound, not vocal. if i remove this note then the diff is unrankable because drain time lol

    00:11:059 - Change this note to d .. have more emphasis next note.

    00:22:467 - Add d note here .. have triple drum sound but is fine with 1 note.
    00:24:158 - Same

  • HP=7 / OD =4

    00:00:496 - 2 options ...
    1 -
    2 -

    00:05:143 - move this note to 00:05:566- to consistence with 2nd option ^

  • HP/OD = 5

    00:00:284 - Delete ... this emphasis seems weird added this due vocal, imo its k

    00:02:820 - is Questionable, but delete this note

    00:27:960 - this part have better emphasis with ddd K

  • HP/OD = 6

    00:00:284 - change this for dkdkdK ... with alternate have better flow about vocal sound combined with BG sound.

    00:05:777 - change this part for 2 triples ... ddk kdk (?)

    00:12:221 - Delete this note ... this triple not nessesary

    00:14:017 - change this for a complete stream -> kkddkkkkd ... is more fluid about BG sound.

    00:19:298 - Same as 00:05:777-
no reply means fixed, gracias!
Hitsu
Hi!
Your request from my queue t/551902

General


Not bad mapset at all, gj.
Although I guess bg resolution must be 1366x768.
Kantan


00:20:777 (30) - higher pitch here, try k.
Futsuu


00:14:017 (29) - ^.
Muzukashii


00:00:496 (1) - ^.
00:00:918 (2) - ^.
00:01:341 (3) - try d finisher here instead.
00:04:510 (14,15,16) - pretty much ddd.
00:05:989 (20,22) - ctrl+g.
00:13:172 (48) - d finisher.
00:14:862 (55) - ^.
00:25:425 (96) - k.
00:28:277 (109) - better remove this and make the next finisher.
Oni


00:04:721 (22) - d.
00:05:143 (24) - k.
00:05:355 (25,26) - d.
00:07:996 (39,40) - ctrl+g.
00:11:376 (57) - not the best place for quintuplet, remove this for better sound.
00:13:172 (65,66,67,68,69,70,71,72,73) - not consistent at all. Better do this putting finisher here 00:13:172 (65).
00:15:073 - add d here.
00:18:031 (91,93) - ctrl+g.
00:18:664 (95,96) - ^.
00:21:411 (109,110) - ^.
00:25:425 (127) - k.
00:25:636 (128,129,130) - ddd better.
00:26:270 (132) - k, drum sound.

Gl with this one!
Topic Starter
Xinely

Hitsu wrote:

Hi!
Your request from my queue t/551902

General


Not bad mapset at all, gj.
Although I guess bg resolution must be 1366x768. its rankable for 16:9 resolution
Kantan


00:20:777 (30) - higher pitch here, try k.
Futsuu


00:14:017 (29) - ^. this time i dont map the vocal so i think d is better
Muzukashii


00:00:496 (1) - ^.
00:00:918 (2) - ^. and for above ^, i will see more suggestions later, imo weak vocal fits with d
00:01:341 (3) - try d finisher here instead. i have been used K for all diffs at this time so consistency
00:04:510 (14,15,16) - pretty much ddd.
00:05:989 (20,22) - ctrl+g.
00:13:172 (48) - d finisher. same as prev, literally this fits better with K as well
00:14:862 (55) - ^. ^
00:25:425 (96) - k. literally 00:25:214 (95,96,100) - they have same kind of drum so imo better for consistency with d
00:28:277 (109) - better remove this and make the next finisher. but the drum at 1/4 is so clear so imo better for triplet for last notes too
Oni


00:04:721 (22) - d. pitch of vocal and downbeat, its k for multicolor in oni C:
00:05:143 (24) - k. just for variety and consistency for next part 00:18:453 (95,96,97,98) -
00:05:355 (25,26) - d. ^
00:07:996 (39,40) - ctrl+g. just personal taste if kdk sounds better
00:11:376 (57) - not the best place for quintuplet, remove this for better sound.
00:13:172 (65,66,67,68,69,70,71,72,73) - not consistent at all. Better do this putting finisher here 00:13:172 (65).
00:15:073 - add d here. consistent break 1/1 with 00:01:552 -
00:18:031 (91,93) - ctrl+g. same as prev, ddk sounds better
00:18:664 (95,96) - ^. reply on 5 sec part above
00:21:411 (109,110) - ^. ^
00:25:425 (127) - k. same as muzu
00:25:636 (128,129,130) - ddd better. kkd then
00:26:270 (132) - k, drum sound.

Gl with this one!
no reply means fixed, thanks!
Cosmolade
Hey! that mod req really surprise me xD
-Sh1n1- please
Im not very good modding taiko, but at least I can try :3/

[General]
I think the spinner must be end in > 00:30:073 .- but I know is for the sake of the 30sec drain, so yeah xD

[Kantan]
  1. 00:20:777 (30) - for consistency, this note must be d, but if you don't want to change the after pattern, you can make - 00:20:355 (29) - d , like in > 00:14:017 (19,20,21) - .
  2. 00:27:327 (38) - Maybe move this to > 00:27:538 .- and make it d for empathize the k notes in the end, follow the vocal in the red tick feels really weird when I play it, because usually the player follows the base rhythm instead of vocals by instinct


[Futsuu]
  1. 00:03:665 (7) - Change it to d,> 00:07:045 (14) - same here, to make consistency for the next similar vocal-pattern in >. 00:16:974 (35,36,37,38) - & > 00:20:355 (42,43,44,45) -
  2. 00:09:369 (19,20,21,23,24,25) - this 6 notes follows the same vocal tones, why they are different? I suggest change > 00:09:369 (19) - to d or > 00:11:059 (23) - to k
  3. 00:27:749 - Add d here? feels weird if you skip the sound


[Muzukashii]
  1. 00:06:200 (21) - move to > 00:06:622 - to make consistency to the same sound-pattern in > 00:03:031 (8,9,10,11) -
  2. 00:08:524 (30,31,32,33,34,35) - I suggest follow this rhythm or similar, to make more emphasys in the vocals-finish:


[Oni]
  1. 00:09:686 - I feel here's a missing note, must be d, and remove the finish in > 00:09:791 (50) -


That's all I can found
Nice moe song <3
I hope I have been helpful, and sorry for the short mod
GL! \:3/
Topic Starter
Xinely
basically fixed all, only for spinner, there is still a sound until 00:30:496 - (you can hear it clearly with 25%) , not for 30sec sake only but yeah because there is sound either :D

thanks for mod :3~
Username105
im here for your mod
[Kantan]
  1. 00:06:411 (9,10) - ctrl+g because 00:06:411 - this is much more high in pitch and should be mapped with a k rather than a d
    it's nice w

[Futsuu]
  1. 00:06:411 - k same reasoning as kantan

[Muzukashii]
  1. 00:03:665 (11) - switch to d because the pitch falls dramatically from the previous note here
  2. 00:07:045 (24) - ^
  3. 00:08:946 (32) - consider switching this to k because the pitch is rising here
  4. 00:08:524 (30,31,32,33,34) - the placement here makes it seem like a vocal pattern, and it that's the case then not including 00:09:580 - this vocal beat seems slightly awkward. Consider moving 00:09:369 (34) - this 1/2 forward or adding something
  5. 00:24:369 (93) - consider switching this to k or differentiating 00:24:158 (92,93) - these in some way because the vocal singer makes a whole octave jump there and the pitch really rises

[Oni]
  1. 00:05:143 (24) - / 00:01:763 (7) - consider switching the second one to k so that these are consistent
  2. 00:18:664 (96) - ^

good luck~ :)
Nifty
here from that nifty queue~
(this may be my shortest mod to date)

- Kantan -
Consider making 00:11:481 (17) - a finisher, especially since you made 00:14:862 (21) - one

00:19:932 (28) - remove finisher, you didn't put one 00:16:552 (23) - here

00:24:791 (35) - consider making D, since the vocals as well as the synth bg both pitch downward

- Futsuu -
00:14:017 (29) - consider adding a finisher here to mimick the previos 2 finishers, I find the note important enough

00:22:890 (48,49) - ctrl g, to make a subtle mirror of the first rhythm you used, as well as following the vocals

00:24:580 (53,54) - ctrl g, flows well with previous pattern, as well as making 54 the same note as 55 and 56 (which it is in the music)

- Muzu -
00:03:031 (8) - change to k, feels better with the k's before all beaing on the beat, as well as lining up with the music more

00:06:411 (21) - same as before, change to k

00:24:158 (91) - same as before, change to k, again. This feels like umbrellas but whatever it's cool

It would be acceptable to delete 00:28:172 (108,109) - , put a 00:27:749 - d here, and add 00:28:383 (109) - a finisher here. Simply plays better, I don't think you need the 3let at the end, and you should be emphasizing that last note anyways

- Oni -
00:09:791 (50) - this finisher is uncomfortable, and I don't it's rankable. If you're going to keep it, though, put one 00:11:481 (58) - here and 00:08:101 (40) - because they are the same strong points

00:13:172 - would be better mapped as a 1/4 spaced 5 (ddkdk), a 1/2 spaced d, then a 1/4 spaced 3let (kkd). If you're confused refer to this with the corresponding notes

00:18:665 (96,97) - ctrl g, feels betters on the hands and the ears

That's all I got ~ good luck on rank ^^
Topic Starter
Xinely

Jonawaga wrote:

im here for your mod
[Kantan]
  1. 00:06:411 (9,10) - ctrl+g because 00:06:411 - this is much more high in pitch and should be mapped with a k rather than a d
    it's nice w

[Futsuu]
  1. 00:06:411 - k same reasoning as kantan

[Muzukashii]
  1. 00:03:665 (11) - switch to d because the pitch falls dramatically from the previous note here
  2. 00:07:045 (24) - ^
  3. 00:08:946 (32) - consider switching this to k because the pitch is rising here
  4. 00:08:524 (30,31,32,33,34) - the placement here makes it seem like a vocal pattern, and it that's the case then not including 00:09:580 - this vocal beat seems slightly awkward. Consider moving 00:09:369 (34) - this 1/2 forward or adding something
  5. 00:24:369 (93) - consider switching this to k or differentiating 00:24:158 (92,93) - these in some way because the vocal singer makes a whole octave jump there and the pitch really rises imo 93 and 94 are stronger there so i use k for them

[Oni]
  1. 00:05:143 (24) - / 00:01:763 (7) - consider switching the second one to k so that these are consistent i would like to save this for making variety and the pattern is same, just i swapped the color ><
  2. 00:18:664 (96) - ^ ^

good luck~ :)

Nifty wrote:

here from that nifty queue~
(this may be my shortest mod to date)

- Kantan -
Consider making 00:11:481 (17) - a finisher, especially since you made 00:14:862 (21) - one

00:19:932 (28) - remove finisher, you didn't put one 00:16:552 (23) - here that is because no cymbal at 00:16:552 -

00:24:791 (35) - consider making D, since the vocals as well as the synth bg both pitch downward

- Futsuu -
00:14:017 (29) - consider adding a finisher here to mimick the previos 2 finishers, I find the note important enough

00:22:890 (48,49) - ctrl g, to make a subtle mirror of the first rhythm you used, as well as following the vocals

00:24:580 (53,54) - ctrl g, flows well with previous pattern, as well as making 54 the same note as 55 and 56 (which it is in the music) kk instead since i use k for cymbal that i dont give finish lol

- Muzu -
00:03:031 (8) - change to k, feels better with the k's before all beaing on the beat, as well as lining up with the music more

00:06:411 (21) - same as before, change to k

00:24:158 (91) - same as before, change to k, again. This feels like umbrellas but whatever it's cool drum 00:24:158 - is pretty low so i prefer d

It would be acceptable to delete 00:28:172 (108,109) - , put a 00:27:749 - d here, and add 00:28:383 (109) - a finisher here. Simply plays better, I don't think you need the 3let at the end, and you should be emphasizing that last note anyways

- Oni -
00:09:791 (50) - this finisher is uncomfortable, and I don't it's rankable. If you're going to keep it, though, put one 00:11:481 (58) - here and 00:08:101 (40) - because they are the same strong points hoyl how could it happen lmao

00:13:172 - would be better mapped as a 1/4 spaced 5 (ddkdk), a 1/2 spaced d, then a 1/4 spaced 3let (kkd). If you're confused refer to this with the corresponding notes i prefer how those triplets work for emphasis the vocal so i would like to keep this ><

00:18:665 (96,97) - ctrl g, feels betters on the hands and the ears

That's all I got ~ good luck on rank ^^
thanks all for the mods >_<
Diva Days


[Muzukashii]

Fine to me.

[Oni]

00:05:883 (28) - better delete this note for song, Those streams not match at song.
00:08:841 (44) - ^ : like Muzukashii
00:14:017 (71),(72),(73) - dkd not match at song, change to ddk as u did it at (65),(66),(67)
00:19:404 (100) - same as 00:08:841 (44)

That's all. the only some part at Oni diff is just odd to me.

i'll add star here.
Topic Starter
Xinely

Diva Days wrote:



[Muzukashii]

Fine to me.

[Oni]

00:05:883 (28) - better delete this note for song, Those streams not match at song.
00:08:841 (44) - ^ : like Muzukashii
00:14:017 (71),(72),(73) - dkd not match at song, change to ddk as u did it at (65),(66),(67) i will hear more opinion from bn about this, imo it fits for variety
00:19:404 (100) - same as 00:08:841 (44)

That's all. the only some part at Oni diff is just odd to me.

i'll add star here.
thanks for mod ~
Kin
Hi there!
it's been a really long time (modding)

[Oni]

  1. 00:10:003 - since you're mapping a lot of vocal, maybe you should map this note ?
  2. 00:13:172 (63,64,65) - it's maybe just me, but the ddk feels weird to play (at least for me). Maybe it'll be better to change it into D k
  3. 00:21:834 - this break isn't consistent with other break on your diff.


[Muzukashii]

  1. 00:14:862 (55) - maybe change this one into D ? It will flow better and make the pattern easier with the kkk
  2. 00:19:932 (74) - 00:26:481 (101) - maybe it should be a K with the cymbal crush ?
  3. 00:24:158 (91,92,93,94) - I feel like d k d K sounds better with the vocal


[Futsuu]

  1. 00:08:101 (17) - I think this one flow better as D with this pattern 00:06:834 (13,14,15,16) -
  2. 00:28:383 (64) - change it into D ? It sounds & flow better with this k 00:27:960 (63) -


[Kantan]

  1. 00:28:383 (40) - same thing as Futsuu. change it into D ?


I might be outdated, I didn't knew you're now mapping taiko ôwô
anyway, good luck \o
Topic Starter
Xinely

Kin wrote:

Hi there!
it's been a really long time (modding)

[Oni]

  1. 00:10:003 - since you're mapping a lot of vocal, maybe you should map this note ? moved 00:10:425 (50) - for cover that vocal w
  2. 00:13:172 (63,64,65) - it's maybe just me, but the ddk feels weird to play (at least for me). Maybe it'll be better to change it into D k i really want to keep this because i use triplet for emphasis the stress vocal thats why im making 3 triplets 00:13:172 (63,64,65,66,67,68,69,70,71) -
  3. 00:21:834 - this break isn't consistent with other break on your diff. eee hmm at least its same with muzu?


[Muzukashii]

  1. 00:14:862 (55) - maybe change this one into D ? It will flow better and make the pattern easier with the kkk
  2. 00:19:932 (74) - 00:26:481 (101) - maybe it should be a K with the cymbal crush ?
  3. 00:24:158 (91,92,93,94) - I feel like d k d K sounds better with the vocal


[Futsuu]

  1. 00:08:101 (17) - I think this one flow better as D with this pattern 00:06:834 (13,14,15,16) -
  2. 00:28:383 (64) - change it into D ? It sounds & flow better with this k 00:27:960 (63) -


[Kantan]

  1. 00:28:383 (40) - same thing as Futsuu. change it into D ?


I might be outdated, I didn't knew you're now mapping taiko ôwô im new QAQ
anyway, good luck \o
no reply means fixed thanks Kin :D
Nardoxyribonucleic
Hi, here comes the M4M as requested by -Sh1n1-.

  • [General]

  1. Romanised Artist: Hanasaka Yui(CV: M.A.O)
  2. Tags: add "TV Size One_Room カントク Kantoku" ?
  • [Kantan]

  1. 00:11:059 (16,17) - consider swapping these notes to k D ? This would follow the vocal pitch in a way better.
  2. 00:13:172 (18) - similar to ^ , you may try K here.
  • [Futsuu]

  1. 00:02:608 - you may add d here to reduce the difficulty gap with Muzukashii.
  2. 00:05:989 - same as ^
  3. 00:16:129 - similar to ^ , adding k here would be nice.
  4. 00:19:510 - same as 00:02:608 -
  5. 00:24:580 (53) - k would fit the relatively high-pitched vocal well.
  6. 00:26:904 (59,60,61) - changing these notes to d k d could accompany both the vocal and drums nicely.
  • [Muzukashii]

    Consider HP+1 for a better transition from Futsuu to Oni ?

  1. 00:16:129 (59,60,61,62,63,64) - maybe try d k k d k d for a smoother flow with the pitch changes ?
  • [Oni]

  1. 00:00:707 (3,4) - swapping these notes to k d would match the pitch decrease accordingly.
  2. 00:05:460 - consider adding d here and changing 00:05:566 (26) - to d for pattern variety ?
  3. 00:08:735 (43,44,45) - similar to ^ , maybe try ddd k instead of d k d ?
  4. 00:18:981 - same suggestion as 00:05:460 -
  5. 00:20:672 - add k and 00:20:777 - add d ? Different from 00:07:151 - , you can make this part harder as there are extra drums.


You may call me back after that~ :D
show more
Please sign in to reply.

New reply