BENİM İSMİM MİNECRAFTAN GELİYOR ARKADAŞLAR HEMEN ANLATAYIM
Ben küçükken çoğu çocuk gibi minecraft bağımlısıydım. Ozamanlar ücretsiz minecraft vardı TEAMEXTREME diye çok oynardım.
Sonra baktım herkes skin kullanıyor bende kullanmak istiyorum dedim baktım premium falan diyor. Ücretsiz premium aramaya başladım ama bulamadım mantığıken ve daha çok küçüğüm. O zamanlar bi skini olan adamın nickini girdiğinizde atıyorum AlexdriA mesela adamın adı onu girdiğinizde adamın skinini kullanabiliyordunuz. Bende çok güzel bi skin buldum adı Xergos
Ama bu ismi alan kişi almış almasına aktif değil kullansam falan sorun olmaz dedim bi denedim çok güzel oldu. Nickimi böyle buldum tabii çalıntı diyeceksiniz fakat bu isim şuanda sadece benim tarafımdan kullanılıyor. Ben osu ya ilk başladıgımda hesabımın adı Xergos du fakat şifremi ve kullanıcı adımı unuttum
. Her yerde her oyunda ismim ya Xergos55 XergosTR Xergos ya da XergosS dir en çok kullandığım XergosS VE Xergos dur belirteyeyim
Bir gün ben bu ismi çeviriye yazdım yeni galiçyaca algıladı anlamını merak ettim baktım Jargon demekmiş de Jargon ne demek bilmiyorum argo falandır diye korktum türkçe hocama sormadım bende direk araştırmaya başladım ve çok havalı bir şey olduğunu fark ettim ve bunu aşırı mutlu etti açıkcası Xergos-Jargon kelimesinin anlamı = Jargon, belirli bir meslek ya da topluluğu paylaşan, aynı ilgi alanları ve aynı geçmişe sahip kişilerin ortak dil kullanımı. Bazı sözlüklerin verdiği tanımlar ise jargon sözcüğüne aşağılayıcı bir anlam yükler: "anlaşılması güç, bozuk dil" ve "argo" gibi. demek burda argo gibi yazıyor fakat anladıysanız
ANLAŞILAMAZ gibi bir anlamı var ve ben bunu okuyunca ismimi heryerde kullanmaya karar verdim yeni oyun mu çıktı hemen XergosS abi
. yani Xergos-Jargon = Anlaşılması zor etrafımdakiler beni anlamıyor gibi bir anlam çıkardım
umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur
Evet benden bu kadar arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim
Ve şimdi fark ediyorum biri ismimi çalmış bu beni üzdü ama tam olarak çaldı da diyemeyiz belkide galiçyaca biliyor değil mi