1. osu!community
  2. osu!
  3. Help
posted
For some reason when I download new beatmaps and hit f5 or open with osu, osu gets stuck on checking for new songs and have to force quit out of osu. I'm on the stable 2015 release and haven't had this problem before when downloading 10000+ beatmaps
posted
uhm i updated osu and now it ays that wine skin can't find a runtime compatible with osu...can i get some help
posted
Running the October 2015 release of osu! on my Macbook Pro Retina (Early 2015), macOS Sierra. My game has run fine for the past 3 months, but today it froze when I tried opening leaderboards for a beatmap, and wouldn't launch. I had to reinstall, and once I replaced the Skins/Replays/Data/Exports/Songs folders, it worked. I found I could modify all my settings and my skins would load up fine.

However, the game froze when I tried to go to the beatmap selection menu through either Multi or Solo menu or when I clicked the "Repair Folder Permissions" button. The game reads the song files for sure; I can play different songs using the keyboard shortcuts from the menu. I just can't play because the beatmap selection menu doesn't load. I don't know how to reproduce the problem :(

Sorry for the trouble!
posted

EkisupandoDongu wrote:

Okay, just downloaded new version (April 2016) for Mac OSx and now I don't even get an error screen! I downloaded XQuartz as per instructed on the build release, and then downloaded Osu! only to find when I open it, I get a patching screen, a DDE failure message (not sure what that means) and then...nothing. I closed, reopened, redownloaded this build several times. Nothing. Not sure what's wrong. Really wish Osu! would work, been out of it for about 3 months now :(
posted
My mac doesn't run Osu, I tried multiple versions, downloaded XQuartz to test the "Stable" Alpha version but my mac just doesn't seem to be able to run. I also tried peppys beta version which used to run properly till I got this error message saying there's something wrong with "X11" or something. So, I just want to know how I get osu to work for my mac
posted

isgl wrote:

uhm i updated osu and now it ays that wine skin can't find a runtime compatible with osu...can i get some help


I have the same problem
posted
My computer just updated to Mac OS High Sierra and the game seems to cant be opened, I have tryed to install all of the versions that the website has for macos x users, and none of em are working, im just wondering if this is an app compatibility with the os or its just osu! isnt working for mac anymore.

Also I would like to know if there will be a new update to mac os users since the last one was on 2016 and it had bothering bugs.

collapsed text
btw, if you update the osu 2016 version always will end with you, having to reinstall the game, just saying.
posted

idcare wrote:

My computer just updated to Mac OS High Sierra and the game seems to cant be opened, I have tryed to install all of the versions that the website has for macos x users, and none of em are working, im just wondering if this is an app compatibility with the os or its just osu! isnt working for mac anymore.

Also I would like to know if there will be a new update to mac os users since the last one was on 2016 and it had bothering bugs.

collapsed text
btw, if you update the osu 2016 version always will end with you, having to reinstall the game, just saying.

There most likely will not be an update to any Mac version of osu! because Lazer is in the works and it will run natively on mac.

High Sierra seemed to create a few issues with Wine causing osu! to not be able to run.

There was a video linked in this thread earlier: https://www.youtube.com/watch?v=3lT8om-2kfE&lc=z22vgnxrfprfi1dmwacdp431se0lbdpnsq4c4m1p0pdw03c010c.1511707403942533

Here is one thread with a workaround: https://osu.ppy.sh/community/forums/topics/674204

There are also solutions in this thread: https://osu.ppy.sh/community/forums/topics/647547
posted
my su thrashed one day and it couldn't find a run time so i reinstalled only to find that the updater trying to get discord-rcp(or something).dll but gets stuck in a loop :/
posted
Okay so every time i try to play OSU! it says that it needs to update. and after the update it says that Osu! has crashed. when i click retry it gets stuck in a update loop. this has never happened to me before.
posted
same here. stuck on update loop. seems like osu on mac is rip until lazer comes out and thats gonna be a while -_-
posted

isgl wrote:

my su thrashed one day and it couldn't find a run time so i reinstalled only to find that the updater trying to get discord-rcp(or something).dll but gets stuck in a loop :/


i have that problem too. I'd like to know how can i fix it :cry:
posted
For me, Osu! crashes on certain maps at consistently specific times and sometimes with odd requirements. For example, one of my maps crashes, but only after I retry it. Sometimes it doesn't crash, but it freezes for half a second, which often results in an error showing up in the bottom left.

Edit: I have tried redownloading these maps, but to no avail.
posted
Starting OSU with the fullscreen mode on causes it to only start in the far left corner, everything else is black.
posted
I have Fallback release before alpha and I accidentally clicked the verification button that popped up in bottom right and gave me black screen. Any help? :cry::cry::cry:
posted

VeilStar wrote:

  • Information.


  • This thread is for confirmable or confirmed bugs with only the OS X version of osu!.
  • Known issues.

  1. When using fullscreen and switching window (by clicking a link in chat for example) you get stuck on a black screen.
  2. Certain fonts are missing or not rendering, causing missing icons in the main menu, and squares for asian languages, for example.
  3. Other monitors are black when osu! is in fullscreen on a setup with multiple monitors.


Another issue is found: When I try Updating Osu!, It loops the Update and It doesn't really work. It just loops.
Another issue is also found: I can't switch to cutting edge.
posted
XP pen G430 tablet not working for me. The tablet works fine outside of
osu!, but once I enter the game and try to use my tablet, it registers the initial reading but then the cursor drifts to the top left of the monitor. Any help would be appreciated. :o:)
posted
I tried redowloading several times Osu but since a month now I can't open it without going trough an update loop, literally can't play I use xquartz.7.11

well sh*t
posted
Hi every one!
Since this morning (like 2 am form France), after a violent crash, Osu! run but with no image... i've got just a white screen :/
posted

NathanGt wrote:

I tried redowloading several times Osu but since a month now I can't open it without going trough an update loop, literally can't play I use xquartz.7.11

well sh*t

same :cry:
Please sign in to reply.