1. osu! forums
  2. osu!
  3. Help
  4. Resolved Issues
posted
Problem Details:
Got a new laptop and it had Windows 10 pre-installed. However the game feels a bit weird as the cursor feels a bit smooth, completely different than when I played osu on Windows 7. The ms is also constantly around 12-16 for the input I'm guessing. Is there anyway to fix this? Thanks


Video or screenshot showing the problem:
*For some reason the ms decided to raise up to 30~, guessing it was guess I alt tabbed.



osu! version: 20151228.1beta
posted

llawite111 wrote:

Problem Details:
Got a new laptop and it had Windows 10 pre-installed. However the game feels a bit weird as the cursor feels a bit smooth, completely different than when I played osu on Windows 7. The ms is also constantly around 12-16 for the input I'm guessing. Is there anyway to fix this? Thanks


Video or screenshot showing the problem:
*For some reason the ms decided to raise up to 30~, guessing it was guess I alt tabbed.



osu! version: 20151228.1beta
-Try to use another version of osu
-Maybe your mouse is running on 500Hz instead of 1000Hz befor for example (don't know your settings)
-Disable mouse acceleration in windows settings or mouse driver
-Use fullscreen for lower latency
-Win10 is maybe not detecting the right GPU (using onboard graphics)
-Mouse smoothing or what it's called is maybe enabled in win10 or mouse driver
-Driver are not up to date
^^^^^^^^^^^^^^^^^
Some of the possible problems!

Send some screenshots of driver settings, windows 10 mouse settings, maybe using CPU-Z and show some screenshots!
Please sign in to reply.