Sawai Miku - Sotsugyou Memories~Sayonara, Anata.~

posted
Total Posts
111
show more
Ipas
Kenapa saya balik? lol Biarkan saya beri bubble //slapped
I love this song very much, I want to mod Normal now
No kudos~

[Normal]
  1. 00:53:333 - I feel like this break is really useless here, and made some awkward feelings while played . They're very worth to be mapped, so please consider this out (There's 3 places that have this break)
  2. 00:58:370 (2,3) - The transition between them looks rigid . Maybe, curve this slider 00:58:370 (2) - so it'll makes something smooth to 00:59:027 (3) - imo
  3. 01:27:275 (5,1) - The contradicted flow direction between them might be a bit hard to read for easiest diff this in this mapset, because 01:28:151 (1) - appears at the different way with the previous . You could make a nice transition between them 01:27:275 (5,1) - to simply fix this problem, but they may be really hard . Simply, how about make this slider curved like this? Make it parallel with previous slider might be work for better transition a bit
  4. 02:08:005 (2) - Nazi, blanket
  5. 03:22:457 (5,6) - The pattern isn't work perfectly here . At the previous similar rhythm 01:41:070 (5,6) - , It fits the way they are . But, the same pattern isn't show here, and make it looks bad . Better to make it constant with the previous, because it works really well at this rhythm
  6. 04:47:859 (1) - Very really nazi here . How about make it fully covered up with that envelope on Gumi's hand?

[]
Good Luck!
Hinsvar
Jadi saya baru aja ngelihat sekilas kedua diff dan ada beberapa hal yang perlu saya katakan sebelum bener-bener mulai nge-mod.

  1. Kualitas suara mp3 yang kamu pakai terbilang buruk dan terasa banget, apalagi kalau dibandingkan dengan mp3 dari map lagu ini yang udah ranked (bisa dilihat di sini). Coba pake mp3 yang ini, dan ganti offset jadi 344 (-216 dari yang sekarang).
  2. Dari segi speed, Hard mungkin masih tergolong agak gampang dibanding sebagian Hard yang ada, tapi pattern yang dipakai di sini tergolong sangat bebas dalam hal spacing, layaknya diff Insane. Ujungnya diff ini jadi terkesan sulit dan kesulitannya terasa melompat dari Normal, dan hal ini ga bagus karena ujungnya map ini bakal susah untuk di-rank.

    Ada dua jalan yang bisa kamu tempuh untuk menyelesaikan ini: Bikin Hard sekarang sedikit lebih susah lagi (opsional sih) dan tambahkan diff yang lebih susah dari Normal namun lebih gampang dari Hard, dengan spacing yang masih relatif teratur (sesuai dengan Hard yang biasa ada), atau bikin Hard jauh lebih gampang dari yang sekarang dengan mengurangi jump yang ada.


Saya baru akan bisa nge-mod kalau minimal masalah yang kedua sudah ditangani. Maaf ya, tapi menurut saya map ini dari kualitas mapping udah rankable, cuma sayang juga kan kalau entar malah kacau waktu qualification karena diff spread (dan emang Hard sendiri spacing-nya dapat dibilang liar seperti diff Insane pada umumnya sih, jadi saya sendiri juga ga setuju)...

Good luck :)
Zaphkael


I will mod the hard
I hope I can find anything since this has been modded quite a few times.
I have no clue about any more tags, I think these are kinda enough, and I suck at hitsounds so I won't be able to mod those either (but I am trying to learn some more stuff)

so, here we go

00:46:983 (4) - curve for more flow

01:06:472 (3) - place it a little bit off the previous note so the player knows that it is an antijump for sure

01:39:976 (4,1) - I think this overlap can be made better or be removed, since now it looks just unfinished

02:22:238 (5) - I suggest placing this note a bit higher/more to the right so the pattern flows into the slider

02:51:581 (4) - this one feels out of place, I think it should be either a lot higher or a lot more to the left, or stack it, since it would also feel a lot better

02:53:114 (4) - curve please, unless you want symmetry with the previous slider, if that is the case, I'm fine with this

02:55:304 (4) - higher anchor point more to the right

03:31:654 (3) - curve or lower anchor point more to the left

03:36:910 (1) - maybe lower sv even more for a more dramatic effect

03:51:143 (4) - more to the left

04:46:326 (2) - lower please

Apart from some minor flow and random note placement, this map is really good, and if you get 4-5 more mods I think you are ready to call a BN
Topic Starter
hanyuu_nanodesu

Hinsvar wrote:

Jadi saya baru aja ngelihat sekilas kedua diff dan ada beberapa hal yang perlu saya katakan sebelum bener-bener mulai nge-mod.

  1. Kualitas suara mp3 yang kamu pakai terbilang buruk dan terasa banget, apalagi kalau dibandingkan dengan mp3 dari map lagu ini yang udah ranked (bisa dilihat di sini). Coba pake mp3 yang ini, dan ganti offset jadi 344 (-216 dari yang sekarang). < Done
  2. Dari segi speed, Hard mungkin masih tergolong agak gampang dibanding sebagian Hard yang ada, tapi pattern yang dipakai di sini tergolong sangat bebas dalam hal spacing, layaknya diff Insane. Ujungnya diff ini jadi terkesan sulit dan kesulitannya terasa melompat dari Normal, dan hal ini ga bagus karena ujungnya map ini bakal susah untuk di-rank.

    Ada dua jalan yang bisa kamu tempuh untuk menyelesaikan ini: Bikin Hard sekarang sedikit lebih susah lagi (opsional sih) dan tambahkan diff yang lebih susah dari Normal namun lebih gampang dari Hard, dengan spacing yang masih relatif teratur (sesuai dengan Hard yang biasa ada), atau bikin Hard jauh lebih gampang dari yang sekarang dengan mengurangi jump yang ada. < Did the latter option, star diffnya turun 0.8 jadi 3.12, hope it's good enough. Mungkin kk bisa ngasih suggestion buat ngurangin spacingnya lagi :3


Saya baru akan bisa nge-mod kalau minimal masalah yang kedua sudah ditangani. Maaf ya, tapi menurut saya map ini dari kualitas mapping udah rankable, cuma sayang juga kan kalau entar malah kacau waktu qualification karena diff spread (dan emang Hard sendiri spacing-nya dapat dibilang liar seperti diff Insane pada umumnya sih, jadi saya sendiri juga ga setuju)... < Sebenernya sih ranked version nya juga jumpnya agak jauh jauh, Hardnya Nymph emang jump nya juga agak jauh :/ kayak map ini misalnya https://osu.ppy.sh/b/249257 tapi... ah sudahlah xD

Good luck :)
Thank you yak, di tunggu rechecknya #ngarep
Thank you for other mods too, gonna apply later :3
DNR
Real picture of me at graduation follow me on instagram

Hard:
00:27:497 (1) - I feel this would work a little better as to notes. Maybe even, dare I say, anti-jumps? Especially since you have previously established a spacing pattern, it's kind of awkward having to wait before the next slider.
00:38:008 (3) - technically not a perfect stack on the end of (1) so fix that before someone that cares about it more tells you to fix it
00:54:650 (1,2,3,4,5,6) - this is frighteningly creative im actually kind of shocked it's like I had no idea this would happen but like wow good job
01:22:679 (1,2,3) - The spacing change is so slight that I didn't realize this was faster. Overlaps are okay for things like this, don't be scared
01:48:957 (1) - ehhhh. Just do an S slider or something
01:51:146 (2) - a little bit weird since the rest of the map is so calm

Normal:
It's cool and I like it but certain BNs may feel that it's too hard for the lowest diff. It may be good to get more opinions about this.

I like it a lot. Would bubble if I was in the BN. Spread looks a little big on paper but tbh I think it's fine. But I'm not very good at analyzing spread tho xP
Topic Starter
hanyuu_nanodesu
So many mods, wow.

Mako Sakata wrote:

As promised
Some small sugestion from me,

[Normal]
  1. 00:27:713 - 01:55:304 - 03:36:910 - 05:00:997 - Kalo pake S:C1 green line di sana kurang pas kak, kalo diganti sama Soft Default sample set bgmn kak? Soalnya suara soft-hitnormal nya ga masuk kan belum ada suara drum ataupun bass di sana < Fix, di Hardnya juga :3
  2. 00:53:114 (1) - Delete whistle? < .-.? nggak ada whistle disitu .-. kalo tailnya emang sengaja dikasih whistle.
  3. 01:25:304 - Add note? Kaya 01:26:399 (3,4,5) - < Disitu nggak ada bunyi vocal .-. bunyi drumnya juga nggak terlalu kenceng jadi not yet lah
  4. 01:46:326 - Tambah note di situ? agak kosong menurut aku kak, lagian suara vokalnya lumayan kuat
  5. 02:14:355 (2,3,4) - Ritmenya ada yang aneh deh kak, kalo jadi kaya gini aja http://puu.sh/jezYF/fe503d6f21.jpg bgmn? < Keliatannya cocok cocok aja buat ngikutin vocalnya...
  6. 02:34:720 (1) - Delete whistle? < Nggak ada whistle .-.
  7. 02:39:976 (4) - Kalo ritmenya dijadiin kaya gini bgmn kak http://puu.sh/jeznf/80cf0d0890.jpg? kayanya kalo slider panjang pake reverse jadinya terlalu panjang jadi ngeskip suara yang di sini 02:41:070 -
  8. 02:41:289 - Miss whistle?
  9. 03:16:764 (1) - Rotate 20drajat terus x:408 y:212? < Nggak deh, kayaknya kayak begitu aja udah bagus, kebentuk from segitiga gitu -w-
  10. 03:27:932 - Tambah note di situ? agak kosong menurut aku kak, lagian suara vokalnya lumayan kuat
  11. 03:30:778 (1,2) - Spasi < ? .-.
  12. 04:16:326 (1) - Delete whistle? < On purpose sih, soalnya biar soundnya nggak terlalu kuat xD
  13. 04:44:355 (1,2,3) - Kalo ritmenya jadi kaya gini http://puu.sh/jeAlR/eaa16b779a.jpg bgmn kak? < Bagian itu lagi bukan ngikutin drum sih :/
  14. 04:46:545 (5) - Kayanya yang itu bagus dikurangin deh reversenya terus ritmenya dicoba kaya gini http://puu.sh/jeApu/c6160f0a48.jpg, lebih ngepas sama vokalnya
  15. 04:47:859 (1) - Delete whistle? < Nggak ada whistle .-.
  16. 05:07:129 (3,4,5,1) - Sebenernya placingnya agak maksa kak, jadi flownya aneh < Kalo (1) dinaikin lagi, (2) nya nggak kebagian tempat xD biarkan sajalah, cuman sedikit flow break, ga bakal terlalu terasa di gameplay.
  17. 05:26:618 (1) - Pake whistle spinnernya?

    Sebenernya beberapa slider panjang dengan reverse contoh kaya gini 05:17:640 (4) - dll, bisa diganti atau dipendekin biar ningkatin density diff sama star ratingnya, soalnya aku ngeliat yang hard agak susah kak < Iya sih, itu buat variasi aja biar gak bosen...., hard juga udah aku gampangin kok -w-


[Hard]
  1. 00:27:713 - 01:55:304 - 03:36:910 - 05:00:997 - Kalo pake S:C1 green line di sana kurang pas kak, kalo diganti sama Soft Default sample set bgmn kak? Soalnya suara soft-hitnormal nya ga masuk kan belum ada suara drum ataupun bass di sana
  2. 00:38:224 (3) - Kalo diflip ctrl+h, ctrl+j terus move ke x:188 y:76 bgmn kak? something like http://puu.sh/jeB3N/a27cdd84f9.jpg flow yang skrg agak dipaksain soalnya < Udah diubah sih flownya .-.
  3. 00:41:727 (3) - Kalo dipendekin slidernya jadi 1/2 terus ritmenya jadi kaya gini bgmn kak http://puu.sh/jeBbU/0b04199dff.jpg? Aku ngedenger suara transisinya kurang nyaman soalnya
  4. 00:55:523 (4,5) - Diusahain ga punya jump lebih dari 2.0 atau 2.3 kak, soalnya agak lebay berasa ga sesuai sama lagunya yang pelan < Select-annya agak ngaco ya .-. tapi kayaknya udah ke fix deh.
  5. 00:55:742 (5) - Kalo dipendekin slidernya jadi 1/2 terus ritmenya jadi kaya gini bgmn kak http://puu.sh/jeBps/fb5bcf4811.jpg? < Bagian itu aku ngikutin suara "nguung" nya sih xD
  6. 00:59:684 (3) - Kalo dijadiin curve terus ctrl+g bgmn kak http://puu.sh/jeBtO/6afcbebca8.jpg? kayanya jumpnya agak maksa bgt < Udah di ctrl+g sih, tpi belom dijadiin curve, fix lah -w-
  7. 01:02:311 (2,3) - Those jump too far imo, coba kalo mau jump diusahain ga lebih dari 2.0 atau 2.3 kak, soalnya itu juga udah lumayan jauh jumpnya buat lagu kaya gini < Itu ngebentuk form bintang sih .-. jadi kayaknya nggak masalah deh, itu cuma 1.9 kok, gak sampe 2.0 -w-
  8. 01:11:070 (2) - Kalo ctrl+j terus rotate -5drajat terus pindah ke x:416 y:140 bgmn kak? http://puu.sh/jeBJO/17caaac0b8.jpg < Fix the other way. Buat ngurangin jumpnya
  9. 01:33:844 (2,3) - Jump too far
  10. 01:38:224 (5) - Rotate 10drajat terus ke x:16 y:160? < Keliatan aneh .-.
  11. 01:41:946 (5,1,2,3,1) - Jump too far imo < Udah di fix xD nggak ada jump disitu sekarang -w-
  12. 02:09:319 (5,6) - Kalo ritmenya jadi kay gini http://puu.sh/jeD2U/63a90f9839.jpg bgmn kak? < select-annya ngaco .-.
  13. 02:16:326 (3,4) - 02:30:341 (4,5) - Kalo ritmenya jadi kaya gini kak http://puu.sh/jeD4O/2b3790a0e2.jpg? < Nggak ada suara di blue tick di dua tempat itu tho .-.
  14. 02:19:392 (2,3) - Jump too far <Fix fix~
  15. 02:32:749 (5,1,2,3,1) - Jump too far, apalagi yang ini 02:33:625 (2,3) -
  16. 02:39:976 (1,2) - 02:53:771 (5,1) - Jump too far
  17. 04:09:319 (1,2) - 04:09:976 (2,3) - 04:13:698 (3,4,1) - Jump too far

    Coba dikurangin kak jumpnya deh, aku ga sebutin semuanya. Karena berhubung ini cuma Hard, jump jauh kaya gitu jadi terlalu susah apalagi lagunya slow ga cepet cepet bgt, coba dipikirin ulang deh < Kebanyakan jump udah dikurangin kok -w-


[]
Overall udah bagus kak cuma masalah jumpnya itu loh yang di hard ;( sebisa mungkin sih dikurangin
Good luck semoga membantu~
Thank you for mod :3 Fixed the one without reply -w-

Ipas wrote:

Kenapa saya balik? lol Biarkan saya beri bubble //slapped < Ciye yang udah mau jadi BN jadinya rajin -w-
I love this song very much, I want to mod Normal now
No kudos~ < Kepencet xD

[Normal]
  1. 00:53:333 - I feel like this break is really useless here, and made some awkward feelings while played . They're very worth to be mapped, so please consider this out (There's 3 places that have this break) < I add break there because I think if I only put the break here 04:47:862 it would be too far for Normal... Kinda forced I know... But since it's instrumental and no vocal, I think it's good enough tho...
  2. 00:58:370 (2,3) - The transition between them looks rigid . Maybe, curve this slider 00:58:370 (2) - so it'll makes something smooth to 00:59:027 (3) - imo < .-. the selection got messed up... I think it's because I change the mp3 and timing... but if you are talking about these sliders 00:58:154 (2,3) - I think it's good enough tho.
  3. 01:27:275 (5,1) - The contradicted flow direction between them might be a bit hard to read for easiest diff this in this mapset, because 01:28:151 (1) - appears at the different way with the previous . You could make a nice transition between them 01:27:275 (5,1) - to simply fix this problem, but they may be really hard . Simply, how about make this slider curved like this? Make it parallel with previous slider might be work for better transition a bit < .-. the selection got messed up again .-. I assume you are talking about this slider tho 01:27:935 (1) - kinda agree...., fixed (?)
  4. 02:08:005 (2) - Nazi, blanket < Lol
  5. 03:22:457 (5,6) - The pattern isn't work perfectly here . At the previous similar rhythm 01:41:070 (5,6) - , It fits the way they are . But, the same pattern isn't show here, and make it looks bad . Better to make it constant with the previous, because it works really well at this rhythm < Messed up selection .-. I'm confused @-@ Changed something tho, dunno if that actually what you mean xD
  6. 04:47:859 (1) - Very really nazi here . How about make it fully covered up with that envelope on Gumi's hand? < Lol, which one is that again xD I should have applied the mods first before changing the mp3 xD

[]
Good Luck!
Thank you for mod -w-

inspectorscout wrote:



I will mod the hard
I hope I can find anything since this has been modded quite a few times.
I have no clue about any more tags, I think these are kinda enough, and I suck at hitsounds so I won't be able to mod those either (but I am trying to learn some more stuff)

so, here we go

00:46:983 (4) - curve for more flow < I want to make it parallel with (1) tho .-.

01:06:472 (3) - place it a little bit off the previous note so the player knows that it is an antijump for sure < Stacked on purpose tho, furthermore, there's no longer jump to (4)

01:39:976 (4,1) - I think this overlap can be made better or be removed, since now it looks just unfinished < Not really sure what you mean .-. maybe I fixed it after "remapped" it

02:22:238 (5) - I suggest placing this note a bit higher/more to the right so the pattern flows into the slider < Changed because "remapped" .-.

02:51:581 (4) - this one feels out of place, I think it should be either a lot higher or a lot more to the left, or stack it, since it would also feel a lot better ^

02:53:114 (4) - curve please, unless you want symmetry with the previous slider, if that is the case, I'm fine with this < Nah, not really "symmetry" I just want kinda like increasing jump.

02:55:304 (4) - higher anchor point more to the right < Changed I think .-.

03:31:654 (3) - curve or lower anchor point more to the left < Kinda want to make it "parallel" with (1)

03:36:910 (1) - maybe lower sv even more for a more dramatic effect < I'm pretty sure I did .-.

03:51:143 (4) - more to the left < Changed (?)

04:46:326 (2) - lower please ^

Apart from some minor flow and random note placement, this map is really good, and if you get 4-5 more mods I think you are ready to call a BN
Thank you for mod. I kind of "remapped" Hard so some of your mod are already changed tho :/

Reditum wrote:

Real picture of me at graduation follow me on instagram < Cool photo bruh.

Hard:
00:27:497 (1) - I feel this would work a little better as to notes. Maybe even, dare I say, anti-jumps? Especially since you have previously established a spacing pattern, it's kind of awkward having to wait before the next slider. < The ranked version did that tho, so I think it's fine -w- the sound at that part is slow tho; it's not that hard to read right?
00:38:008 (3) - technically not a perfect stack on the end of (1) so fix that before someone that cares about it more tells you to fix it < Lol'd
00:54:650 (1,2,3,4,5,6) - this is frighteningly creative im actually kind of shocked it's like I had no idea this would happen but like wow good job < Wow, is this a sarcasm? xD
01:22:679 (1,2,3) - The spacing change is so slight that I didn't realize this was faster. Overlaps are okay for things like this, don't be scared < They are overlapped a bit now :3
01:48:957 (1) - ehhhh. Just do an S slider or something < -,-
01:51:146 (2) - a little bit weird since the rest of the map is so calm < I ctrl+g'd it.

Normal:
It's cool and I like it but certain BNs may feel that it's too hard for the lowest diff. It may be good to get more opinions about this. < It's Normal tho; not Easy. And I think it's not that hard for Normal :3 There are a lot of harder Normals -w-

I like it a lot. Would bubble if I was in the BN. Spread looks a little big on paper but tbh I think it's fine. But I'm not very good at analyzing spread tho xP
Thank you for mod all of you -w-
Kuki


[Normal]
04:44:139 (1) - Copy 04:43:263 (6).


[Hard]
00:32:752 (3,5) - Even out spacing here to fix triangle.
00:57:935 (4) - Even out spacing.
01:05:161 (1,4) - Fix stack/overlap.
02:00:343 (4,5,1) - Not very nice flow here. Remap and focus more on flow for these notes.
03:46:110 (5,2) - Fix stack.
Topic Starter
hanyuu_nanodesu

Kuki wrote:



[Normal]
04:44:139 (1) - Copy 04:43:263 (6). < Nope, that was on purpose, I want to blanket (6) body with (1)


[Hard]
00:32:752 (3,5) - Even out spacing here to fix triangle. < Tried
00:57:935 (4) - Even out spacing. ^
01:05:161 (1,4) - Fix stack/overlap. ^
02:00:343 (4,5,1) - Not very nice flow here. Remap and focus more on flow for these notes. < Not really remapping but I think it's better now
03:46:110 (5,2) - Fix stack. < Fix
Thank you for mod -w-
Hiyori


Hello there from my Queue! Don't forget to vote on my poll. Thank you!


Normal:
  1. 01:11:073 (2,3) - i think this fits with the vocals try
  2. 01:14:577 (2,3) - same here ^^
  3. 01:34:942 (1) - curve
  4. 03:26:402 (6) - unify DS
  5. 05:16:767 (3) - instead of a 1/2 slider why not try this instead I think its more fitting
  6. 05:17:424 (4) - curve
Hard:
  1. 00:37:132 (1,2) - blanket
  2. 01:03:847 (2,3,4,5) - follow DS
  3. 01:23:336 (3) - ^^
  4. 02:25:526 (5,4) - u could stack this
  5. 02:24:869 (3,5) - fix overlap
  6. 02:43:263 (1) - Ctrl + G
  7. 02:45:015 (1,5) - stack this to make it clean
  8. 03:41:073 (1) - curve
  9. 03:59:906 (4,5) - remove this and replace with a 1/2 slider instead
  10. 04:18:738 (3) - make a nicer C
  11. 04:35:380 (1,2,3,4) - better if you square this

Lovely song :) Goodluck!
Topic Starter
hanyuu_nanodesu
Yay finally a mod -w-

Hiyori wrote:



Hello there from my Queue! Don't forget to vote on my poll. Thank you!
< Done voting :3

Normal:
  1. 01:11:073 (2,3) - i think this fits with the vocals try < Tried to follow drum tho,,, but I think it's fine for some variation -w-
  2. 01:14:577 (2,3) - same here ^^ ^
  3. 01:34:942 (1) - curve < Seems good without a curve tho
  4. 03:26:402 (6) - unify DS < ? what is unify? .-.
  5. 05:16:767 (3) - instead of a 1/2 slider why not try this instead I think its more fitting < Following drum
  6. 05:17:424 (4) - curve < want to make it parallel with (3)
Hard:
  1. 00:37:132 (1,2) - blanket < On purpose, for nicer flow to the next note
  2. 01:03:847 (2,3,4,5) - follow DS < Wanted to make star jump tho .-.
  3. 01:23:336 (3) - ^^ < As long as they are overlapping I think it's fine
  4. 02:25:526 (5,4) - u could stack this < Nah, I don't feel like doing so... it's minor tho
  5. 02:24:869 (3,5) - fix overlap < I don't understand your selection but I'm assuming you mean (1)'s tail and (3)'s head... fix
  6. 02:43:263 (1) - Ctrl + G < Fine
  7. 02:45:015 (1,5) - stack this to make it clean < It won't be visible in the gameplay
  8. 03:41:073 (1) - curve < Nah, wanna make it parallel
  9. 03:59:906 (4,5) - remove this and replace with a 1/2 slider instead < Don't want it for no reason...
  10. 04:18:738 (3) - make a nicer C < It's supposed to be round, not C
  11. 04:35:380 (1,2,3,4) - better if you square this < It form a nice triangle pattern imo

Lovely song :) Goodluck!
Thank you for mod ^^
Hiyori


Make it the same DS.
Mikkuri
[General]
  • Fine~

[Normal]
  1. 00:56:402 I suggest you to use S:C1 because the sound drum-slidertick is weird
  2. 01:37:570 (4) - forget drum-clap at return
  3. 02:38:008 same as above
  4. 03:36:694 reduce sound to 25% like others?
  5. 04:46:767 (6) - remove clap head?
  6. 05:00:781 reduce sound to 25% like others?
  7. 05:17:424 (4) - here is too boring as in kiai time, try this?

[Hard]
  1. 00:44:796 (2) - forget clap
  2. 00:52:898 (1) - drum-clap head
  3. 00:59:468 (3) - forget drum-sampleset
  4. 01:09:979 (3) - use drum-whistle like others?
  5. 02:26:840 (4) - move to x:272 y:148
  6. 03:50:271 (2) - stack to (4)
  7. 03:50:708 (3) - remove clap
  8. 04:05:599 (1) - suggest to move further away from previous note
  9. 04:29:030 (3) - move to x:132 y:276
  10. 04:31:438 (4) - remove drum clap tail
  11. 05:00:781 reduce sound to 25% like others?
  12. 05:04:723 (4) - remove drum-clap tail


noice mapset and song!!
good luck :D
buhei
from my queue

Normal

  1. 00:41:292 (5) - why x0.9 here? pay more attention to your distance snapping
  2. 00:51:146 (4) - ^
  3. 02:08:227 (3) - ^
  4. 02:46:767 (3) - ^
  5. 03:55:088 (1) - ^
  6. 04:46:767 (6) - ^
  7. 00:52:679 - missed vocal. use a reversed short slider at 00:52:460 - instead.
  8. 02:29:687 - add clap to slidertick
  9. 03:02:095 - missed note. change 03:01:438 (5) - into a slider and a note like 03:02:533 (1,2) -

Hard

  1. 01:37:132 (3,4,5) - the shape is not a equilateral triangle,please use ctrl+c and ctrl+v and rotate 120
  2. 01:44:796 (4) - put it on the head of 01:44:139 (2) - will be better
  3. 01:48:957 (1) - the shape is annoying. just use a straight slider or a three-point slider plz
  4. 02:09:103 (5,6) - missed drum at 02:09:322 - . just make it like 00:41:511 (3,4) -
  5. 02:27:497 (1) - the shape is not good. move the red point a bit left
  6. 03:32:752 - missed drum here. so break 03:32:314 (1) - into two sliders, like 04:15:672 (4,1) -
  7. 04:08:555 - missed note. just add a note or make it a three-note short stream
  8. 04:18:738 (3,4) - prefer to make it like 03:43:701 (4,5) -
  9. 04:46:767 (4,5) - ^. or just remove the stack plz

good luck
Topic Starter
hanyuu_nanodesu

Hiyori wrote:



Make it the same DS.
Hmmm pretty sure it's the same DS... tried to make it "more same" tho....

Mikkuri wrote:

[General]
  • Fine~

[Normal]
  1. 00:56:402 I suggest you to use S:C1 because the sound drum-slidertick is weird < Too lazy (lol xD) I changed the drum slidertick hitsound instead so it sounds the same as soft slider tick. It work that way too right? .-.
  2. 01:37:570 (4) - forget drum-clap at return
  3. 02:38:008 same as above < same as the first? I think I did it...
  4. 03:36:694 reduce sound to 25% like others? < I only use 25% for the very first one tho .-. the sound there is not as silent as the first one.
  5. 04:46:767 (6) - remove clap head?
  6. 05:00:781 reduce sound to 25% like others? ^
  7. 05:17:424 (4) - here is too boring as in kiai time, try this? < I used that kind of rhythm a lot... but I think it's kinda good to increase the difficulty :3

[Hard]
  1. 00:44:796 (2) - forget clap
  2. 00:52:898 (1) - drum-clap head
  3. 00:59:468 (3) - forget drum-sampleset
  4. 01:09:979 (3) - use drum-whistle like others? < The sound there is more "clappy" than the others so I used clap there.
  5. 02:26:840 (4) - move to x:272 y:148
  6. 03:50:271 (2) - stack to (4)
  7. 03:50:708 (3) - remove clap
  8. 04:05:599 (1) - suggest to move further away from previous note < Ended up moved it kinda too far :/
  9. 04:29:030 (3) - move to x:132 y:276
  10. 04:31:438 (4) - remove drum clap tail
  11. 05:00:781 reduce sound to 25% like others? < I changed everything except the first one to 30%
  12. 05:04:723 (4) - remove drum-clap tail


noice mapset and song!!
good luck :D

buhei wrote:

from my queue

Normal

  1. 00:41:292 (5) - why x0.9 here? pay more attention to your distance snapping < you don't have to be very nazi about DS, as long as there's aren't any problem at AiMod, your DS is considered consistent. Furthermore, it's very hard to keep the very same DS since the notes are snapping at the grid. Same below.
  2. 00:51:146 (4) - ^
  3. 02:08:227 (3) - ^
  4. 02:46:767 (3) - ^
  5. 03:55:088 (1) - ^
  6. 04:46:767 (6) - ^
  7. 00:52:679 - missed vocal. use a reversed short slider at 00:52:460 - instead. < I don't really want to end a slider at big white tick... And I don't fully follow vocal as well...
  8. 02:29:687 - add clap to slidertick < o-o how do you do that? o-o you mean use clap sound for slider tick? That's pretty hard...
  9. 03:02:095 - missed note. change 03:01:438 (5) - into a slider and a note like 03:02:533 (1,2) - < It's alright, it just for some creation, I have been following the whistle there the whole time, it's alright to ignore it once in a while.

Hard

  1. 01:37:132 (3,4,5) - the shape is not a equilateral triangle,please use ctrl+c and ctrl+v and rotate 120 < I did that, and that the result.
  2. 01:44:796 (4) - put it on the head of 01:44:139 (2) - will be better < Put it on (5)'s head instead.
  3. 01:48:957 (1) - the shape is annoying. just use a straight slider or a three-point slider plz < >:( all sliders are beautiful
  4. 02:09:103 (5,6) - missed drum at 02:09:322 - . just make it like 00:41:511 (3,4) - < You don't have to map all the sound all the time, and I think it fit the vocal nicely.
  5. 02:27:497 (1) - the shape is not good. move the red point a bit left < Tried to blanket better...
  6. 03:32:752 - missed drum here. so break 03:32:314 (1) - into two sliders, like 04:15:672 (4,1) - ^
  7. 04:08:555 - missed note. just add a note or make it a three-note short stream ^ and the vocal sound there is very faint
  8. 04:18:738 (3,4) - prefer to make it like 03:43:701 (4,5) - < It's the same rhythm, just different variation of shape, it'll be boring to use the same rhythm all the time. Furthermore, the slider (3) fit the increasing sound well.
  9. 04:46:767 (4,5) - ^. or just remove the stack plz < same reason to keep the rhythm ^ and I stack it so it don't overlap with slider (3)

good luck
Thank you for mod both ^^ Fixed the green one and the one without reply :3
Sukii-chan
It's time for th4at 0n3 m0d.

00:28:373 (1) x:252 y:181 blanket
00:35:380 (1) x:356 y:138 blanket
00:38:884 (1) x:121 y:342 blanket
Instead of having a circle at 00:52:898 (1) it might be better to have a spinner at 00:52:679 and have it end at 00:53:774
00:59:906 (1) x:20 y:222 blanket
01:01:219 x:367 y:234 blanket
01:13:920 (1) x:379 y:349 blanket
Might wanna add a circle at 01:52:241 since it seems a bit empty without it. Considering that the spinner is following the vocals.
02:03:847 (3) x:386 y:104 blanket
02:26:621 (6) x:141 y:121 blanket
You might want to move 03:12:168 (6) to 03:12:387 since it follows the background music better than the vocals.
03:31:438 (2) x:320 y:236 blanket
Might wanna add a circle at 03:33:847 for the same reason as the other one before the spinner.
Instead of a circle at 04:16:110 (1) you might want to have a spinner after 04:15:672 (6) on the next red tick. To follow the vocals.
04:30:125 (1) x:332 y:170 blanket
05:01:567 (1) x:319 y:238 blanket
05:00:781 (1) x:386 y:138 blanket
05:13:920 (4) x:190 y:234 blanket
00:36:256 (3) x:259 y:110 blanket
00:36:694 (4) x:238 y:9 blanket
00:38:884 (1) x:257 y:104 blanket
00:40:416 (5) x:398 y:232 Move to be blanketed
01:57:497 (4) x:168 y:225 Move to be blanketed
03:38:884 (4) x:253 y:11 blanket

I like a lot of the patterns that you had in both difficulties. It's made pretty well, and I'd like to see this get ranked. :)
Topic Starter
hanyuu_nanodesu
Yay a mod ^^ finally :D

Sukii-chan wrote:

It's time for th4at 0n3 m0d.

00:28:373 (1) x:252 y:181 blanket
00:35:380 (1) x:356 y:138 blanket
00:38:884 (1) x:121 y:342 blanket
Instead of having a circle at 00:52:898 (1) it might be better to have a spinner at 00:52:679 and have it end at 00:53:774 < I don't really like that :/ I think it would ignore the big sound here 00:52:898 I rather to keep the big sound emphasized.
00:59:906 (1) x:20 y:222 blanket
01:01:219 x:367 y:234 blanket
01:13:920 (1) x:379 y:349 blanket
Might wanna add a circle at 01:52:241 since it seems a bit empty without it. Considering that the spinner is following the vocals. < Feels weird imo :/ and the spinner not really following vocal
02:03:847 (3) x:386 y:104 blanket
02:26:621 (6) x:141 y:121 blanket
You might want to move 03:12:168 (6) to 03:12:387 since it follows the background music better than the vocals. < The current following background music nicely enough imo, and yes, it's not supposed to be following vocal
03:31:438 (2) x:320 y:236 blanket < it's already there .-.
Might wanna add a circle at 03:33:847 for the same reason as the other one before the spinner. ^
Instead of a circle at 04:16:110 (1) you might want to have a spinner after 04:15:672 (6) on the next red tick. To follow the vocals. ^ same reason as above
04:30:125 (1) x:332 y:170 blanket
05:01:567 (1) x:319 y:238 blanket
05:00:781 (1) x:386 y:138 blanket
05:13:920 (4) x:190 y:234 blanket
00:36:256 (3) x:259 y:110 blanket
00:36:694 (4) x:238 y:9 blanket
00:38:884 (1) x:257 y:104 blanket
00:40:416 (5) x:398 y:232 Move to be blanketed < I'd rather keep the triangle, changed (4)'s shape a bit
01:57:497 (4) x:168 y:225 Move to be blanketed < I want to stack it with (1)'s tail :/
03:38:884 (4) x:253 y:11 blanket < muh, kinda ruin the blanket for (1) >.<

I like a lot of the patterns that you had in both difficulties. It's made pretty well, and I'd like to see this get ranked. :)
wow, very nazi :/ but it's alright, thank you anyway :) changed the one without reply
UchiganeNiigata
Late M4M from my queue
Sorry for the late mod! :(

[Normal]
  1. For the claps you might want to change the sampleset to normal
  2. (Suggestion) have the NCs be at the large white ticks
  3. Since you didn't want blanket mods, I will just say check them again and use the approach circle as a guide, there are some that are off
  4. 05:02:314 - Missing note?
  5. 05:29:687 - Pretty sure you can map beyond this point to 05:45:453 (Personal opinion, if you do map the part, do the same for the Hard)

[Hard]
  1. 01:25:745 (4) - Move this closer to 01:26:183 (1) so that they touch (for consistancy, the rest of the map has 1/4's tailing each other)
  2. 01:50:708 (1,2) - Might not want to stack these just for consistancy

Not much to mod here, everything looks good. :)
Hinsvar
ok

>Normal
  1. 00:35:380 - Saya pikir finish di sini ga diperluin karena ga ada bunyi yang cocok dengannya di sini. IMO sih jangan terlalu dipaksain bikin pola yang konsisten kalau dari musik aja ga mendukung. (Berlaku buat 00:42:387 (1), dan semua tempat lain yang kasusnya mirip.)
  2. 00:42:387 (1,2,3) - Hmm, apa flow di sini nggak terasa aneh? Dari lurus tiba-tiba turun tajam ke bawah gitu, dan kesannya juga kurang rapi kalau ngelihat 00:41:511 (6)...
  3. 01:05:161 (5) - Coba begini deh; lebih ngikutin curve dari objek yang ada di sini, dan lebih nyaman dimainin.
  4. 01:41:074 (6) - Dibikin seperti ini? Again, sama dengan di atas: Lebih nyaman diikuti karena flow-nya pas dari lengkungan 01:40:198 (4,5).
  5. 02:38:665 (2) - Coba pindahin node pertama dari awal slider ke (180,259) biar cekungan di sini lebih ngikutin lengkungan 02:39:760 (4)?
  6. 03:11:292 (4,5) - Uhm, spacing di sini dikit kekecilan.
  7. 04:22:460 (5,1) - ^
  8. 04:30:125 (1,2) - Ah iya, yang di sini spacing-nya dikit kelebaran.
  9. 04:46:767 (6,7) - Dan yang ini kekecilan (lagi)...


>Hard
  1. 02:19:176 (2,3,4) - Flow di sini kelihatan ga jelas banget mau dibawa ke mana... Saat dimainin rasanya nggak nyaman, karena peletakan objek yang kesannya asal taruh aja. Mungkin dibikin seperti ini?
  2. 02:45:672 (2,3,4) - Apa spacing di sini gak dikit kegedean?
  3. 03:06:037 (1,2) - Dan di sini kembali lagi ga konsisten (kekecilan)...
  4. 03:25:964 (2,3) - Oh iya di sini juga dikit nggak konsisten ._. (Tolong hal-hal kecil seperti konsistensi spacing juga diperhatikan di diff mana pun yah; ini untuk menjaga kerapian design dari map.)
  5. 04:02:533 (2,3,4) - Ini kurang nyaman dimainkan karena pergerakan di sini harus terkesan lurus dan tajam belokannya, dan yang seperti itu kalau dimainkan biasa kerasa aneh. Kalau mau ya diusahakan agar lebih... nggak kaku aja gerakannya di sini.
  6. 04:33:409 - Ini nggak di-map aja? Menurut saya jauh lebih pas 04:33:190 - 04:33:409 menjadi triplet karena ada bunyi instrumen yang terus naik di sana, nggak seperti 04:05:161 (4) misalnya.
  7. 05:01:657 (1,2,3) - Cuma mau bilang spacing di sini terkesan... nggak konsisten karena sebelah kiri dikit kegedean, sebelah kanan dikit kekecilan.
  8. 05:22:241 (5,1) - Ada alasan kenapa spacing-nya harus sekecil ini di sini? Rasanya aneh aja kalau dibandingin jarak waktu antara keduanya.


Maaf telat; banyak banget yang harus dikerjain ._.

Ini mungkin akan saya bubble, tapi urus dulu semua mod yang ada di sini ya :D
Topic Starter
hanyuu_nanodesu
Okay back to business >.<

UchiganeNiigata wrote:

Late M4M from my queue
Sorry for the late mod! :(< And sorry for late reply x.x

[Normal]
  1. For the claps you might want to change the sampleset to normal < I prefer the soft tho... the normal sampleset seems too... dominating (?)
  2. (Suggestion) have the NCs be at the large white ticks < I NC every two big white tick on Normal so the combo wouldn't be too short. (If I NC every big white tick, I think the longest combo would be 3 xD)
  3. Since you didn't want blanket mods, I will just say check them again and use the approach circle as a guide, there are some that are off < Honestly, I'm lazy xD
  4. 05:02:314 - Missing note? < Hmm, pretty hard to add a note there due to the current position :/
  5. 05:29:687 - Pretty sure you can map beyond this point to 05:45:453 (Personal opinion, if you do map the part, do the same for the Hard) < Nah, I make the first piano intro so I want to make it extro. I think it would be too long for two diffs if I map beyond that point as well xD

[Hard]
  1. 01:25:745 (4) - Move this closer to 01:26:183 (1) so that they touch (for consistancy, the rest of the map has 1/4's tailing each other) < Hope it looked good x-x
  2. 01:50:708 (1,2) - Might not want to stack these just for consistancy < Fix

Not much to mod here, everything looks good. :)
Thank you for mod ^^
Wow Hinsvar senpai is back :D

Hinsvar wrote:

ok

>Normal
  1. 00:35:380 - Saya pikir finish di sini ga diperluin karena ga ada bunyi yang cocok dengannya di sini. IMO sih jangan terlalu dipaksain bikin pola yang konsisten kalau dari musik aja ga mendukung. (Berlaku buat 00:42:387 (1), dan semua tempat lain yang kasusnya mirip.) < Fixed, gonna fix the Hard too x-x diubah ke clap drum sampleset kayak pola lainnya.
  2. 00:42:387 (1,2,3) - Hmm, apa flow di sini nggak terasa aneh? Dari lurus tiba-tiba turun tajam ke bawah gitu, dan kesannya juga kurang rapi kalau ngelihat 00:41:511 (6)... < Saya justru kurang setujunya flow dari (1) ke (2) x-x abis (6) ke kiri, dari (1) ke (2) tiba - tiba ke kiri... bagus sih kalo (1) sama (2) nya di stack tapi saya mau ngehindari itu buat Normal.... enaknya gimana ya .-.
  3. 01:05:161 (5) - Coba begini deh; lebih ngikutin curve dari objek yang ada di sini, dan lebih nyaman dimainin. < Hmm, setuju sih :) fix lah
  4. 01:41:074 (6) - Dibikin seperti ini? Again, sama dengan di atas: Lebih nyaman diikuti karena flow-nya pas dari lengkungan 01:40:198 (4,5). < Okay... (damn DS-ing x-x)
  5. 02:38:665 (2) - Coba pindahin node pertama dari awal slider ke (180,259) biar cekungan di sini lebih ngikutin lengkungan 02:39:760 (4)? < Ok
  6. 03:11:292 (4,5) - Uhm, spacing di sini dikit kekecilan. < Fix
  7. 04:22:460 (5,1) - ^ ^
  8. 04:30:125 (1,2) - Ah iya, yang di sini spacing-nya dikit kelebaran. < Fix fix
  9. 04:46:767 (6,7) - Dan yang ini kekecilan (lagi)... < Fix fix, sebenernya nge pasin ginian agak susah soalnya notenya nge-snap ke grid >.<


>Hard
  1. 02:19:176 (2,3,4) - Flow di sini kelihatan ga jelas banget mau dibawa ke mana... Saat dimainin rasanya nggak nyaman, karena peletakan objek yang kesannya asal taruh aja. Mungkin dibikin seperti ini? < Emang agak sengaja ditaro random sih disitu xD but fixed, changed the other way, spacingnya dikurangin dikit :3
  2. 02:45:672 (2,3,4) - Apa spacing di sini gak dikit kegedean? < Keliatannya disitu udah coba di DS :/
  3. 03:06:037 (1,2) - Dan di sini kembali lagi ga konsisten (kekecilan)...< tehee xD mau di pas-in sama tailnya (5) soalnya xD
  4. 03:25:964 (2,3) - Oh iya di sini juga dikit nggak konsisten ._. (Tolong hal-hal kecil seperti konsistensi spacing juga diperhatikan di diff mana pun yah; ini untuk menjaga kerapian design dari map.) < Okelah diusahakan >.<
  5. 04:02:533 (2,3,4) - Ini kurang nyaman dimainkan karena pergerakan di sini harus terkesan lurus dan tajam belokannya, dan yang seperti itu kalau dimainkan biasa kerasa aneh. Kalau mau ya diusahakan agar lebih... nggak kaku aja gerakannya di sini. < Okay, I give up with the repeating pattern >.< http://puu.sh/kl1Dd/606b2fe09c.jpg
  6. 04:33:409 - Ini nggak di-map aja? Menurut saya jauh lebih pas 04:33:190 - 04:33:409 menjadi triplet karena ada bunyi instrumen yang terus naik di sana, nggak seperti 04:05:161 (4) misalnya. < Hmm... triplet masih terkesan agak aneh buat saya :/
  7. 05:01:657 (1,2,3) - Cuma mau bilang spacing di sini terkesan... nggak konsisten karena sebelah kiri dikit kegedean, sebelah kanan dikit kekecilan. < Ends up DS-ing almost everything >.<
  8. 05:22:241 (5,1) - Ada alasan kenapa spacing-nya harus sekecil ini di sini? Rasanya aneh aja kalau dibandingin jarak waktu antara keduanya.< Karena saya bingung harus taro dimana xD fix lah


Maaf telat; banyak banget yang harus dikerjain ._. < wubwub, no prob, saya udah biasa menunggu

Ini mungkin akan saya bubble, tapi urus dulu semua mod yang ada di sini ya :D< Okelah ^^
Thank you for mod kaka ^^
Meyrink
Hi ! from my queue lol
Ay sorry for m4m delay xd

General
  1. i think the soft-hitfinish you used which is the default finish is so loud for this song ! would be better with default soft finish imo
  2. would be nice if you use the proper bg size which is 1366x768 ! try this one if you like ! http://puu.sh/knAid/5336fb3cbf.jpg
Normal
  1. 00:52:898 - why this part not mapped ? o^o ! it doesnt look normal ! maybe map it ! or at least put spinner ?
  2. 01:19:176 (4) - umm i think better to shorten this to 1/1 slider and then add circle at end ! like http://puu.sh/knAwj/7225322574.jpg
  3. 01:28:592 (2) - imo this should be a slider instead of circle ! the vocals feels pretty good there and slider is better to express them in map ! just like you did to next rythm ! do it like this ! http://puu.sh/knAzG/6509b7a001.jpg
  4. 01:42:606 (2,4) - ay overlap xd
  5. 02:34:504 (1) - yeah ! the finish sound is really loud xD ! use soft finish better
  6. 04:45:015 (2,3,4,5) - make it perfect ? it's slightly off
Hard
  1. 00:27:497 (1,1) - isnt this so close ? it's a 1/1 gap :o
  2. 00:42:387 (1) - nice slider ! but isnt simple curved slider would be better ? just nazi thing
  3. 02:02:533 (5) - i think it's better to stack this slider under 02:01:876 (2) - for better flow
  4. 02:29:687 (2,3) - CTRL + G will give much better flow imo
  5. 04:29:687 (5,1) - ay blanket =w=

nice song and map ! gl for rank
show more
Please sign in to reply.

New reply