New osu!Tourney client

posted
Total Posts
191
show more
ThePooN

ThePooN wrote:

Hi, will the tourney client support 1080p anytime soon?
Can I get an answer please? ;w;
Catgirl
Hi, just thought I'd update since I tried cutting-edge again today. I'm able to access the client normally again without having to go back to fallback. So whatever the problem is was fixed, thanks! c:
Megatron
I'm unable to adjust the volume. Attempting to change the volume per instance does nothing. Is this intended or is there some other way to adjust it? Right now it's way too loud to be usable on my system.
EmeraldStar82

Megatron wrote:

I'm unable to adjust the volume. Attempting to change the volume per instance does nothing. Is this intended or is there some other way to adjust it? Right now it's way too loud to be usable on my system.
In past experience, you must navigate to the sound mixer on your pc where you should find many instances of osu!. For me, there had been one instance for the music and one instance (or maybe one for each player) for hit sounds.
tuudug
The control panel buttons doesnt work. Any ideas?
ThePooN

tuudugC wrote:

The control panel buttons doesnt work. Any ideas?
What's you display resolution?
tuudug

ThePooN wrote:

tuudugC wrote:

The control panel buttons doesnt work. Any ideas?
What's you display resolution?
It was 1366x768, but when I changed it to 1600x900 and it works now. By the way, can I hide the player windows? I can't minimize them.
SirCircle
I tried setting up the tourney client with a friend of mine. Everything works except that the entire control panel can't be used. The screen resolution is 1366x768.
FYI: The max screen resoltion that she can go to, is the one mentioned.

Does anyone know how to fix this?
Thank you very much in advance.
ThePooN
You both need a higher resolution. osu!tourney doesn't low resolution. Keep in minds that's one of the lowest resolution Windows recommends to use.

You can't minimize player windows. You need to use a 3rd-party software to not remove them from foreground state.
fajar13k
I have an issue that i can't close the room. Is there any way to shut it down without using a command?
ThePooN

fajar13k wrote:

I have an issue that i can't close the room. Is there any way to shut it down without using a command?
It will automatically close after an hour of inactivity.
Halogen-
I don't know if it is just me, but I have suddenly run into insurmountable issues with the osu!tourney client. After a weekend of relatively minor issues with 13 groups of players for my tournament, two streams that I was supposed to have tonight were basically unwatchable and the results were so bad that I'm likely not even going to even upload the VODs.

I had two groups of players playing, a good majority of these players from South America within these two groups. So, I initially did have concerns about there being connection issues, and at the time, I thought that the issues might have been caused by these players. However, after coming to the realization that I had 13 generally successful qualification groups play on stream for extended periods for no issue, I immediately dismissed that. Additionally, after the two groups that played had concluded, I actually opened a test room to try players from my same general area, and found a multitude of problems occurring.

Special thanks to FrenzyLi, Comfy-Kun, -Gazelle, Houraisan-, SurfChu85, Lotarr and Bokie for volunteering time to help isolate the issues. I've been able to successfully replicate my own issues multiple times.

Players don't seem to be synchronizing within the client. The reason I say this is because I was able to consistently replicate situations where a player was on slot 1 and the other players would have their charts playing (at what appears to be the incorrect scroll speed, I might add) but would have no input tracked. They would start independently and never line up with the first player. Additionally, if a player is not sitting in slot 1 at all, you will hear absolutely no music and the players would not show themselves hitting any notes. However, once the end of the song was reached, one of two things would happen:

- if the player in slot 1 fails the song and the fail is picked up in MP, then the other players' individual clients would restart themselves and play the song as normal, despite the results already being sent to Bancho. This is a -massive- desynchronization. This was also done with different players on slot 1, to ensure that it wasn't a player-specific issue, but rather a slot specific one.

- if the player in slot 1 completes the song and the result is picked up in MP, then the other remaining players' clients would speed the song up to something absurdly fast and catch up accordingly. Against, tested with multiple players to ensure that it wasn't player specific, bur rather slot specific.

EDIT: This condition seems to be inconsistent to replicate, in some instances, the other players outside of slot 1 would simply get their score tracked AFTER slot 1 completes the song - however, on this restart, it works properly. The only bad thing about this is that the song is actually not playing, and the moment a new song is chosen, all players are backed out into the default screens you see on the stream when waiting for a song choice.

EDIT: If no players are in slot 1, the music will not play at all and scores are not tracked -- notes fly down the lanes and hit the receptors, but no judgments (including miss judgments) are tracked. When the end of the song is reached and the scores are sent to Bancho, the song will then "restart" and show the players' runs that they just completed, even though the song has technically completed. Changing the map using a !mp command will reset the players back to their default menu screens.

EDIT: Also worth noting that the tournament client will not respond to !mp abort commands -- players in the room will be booted back to the lobby, but the map will attempt to keep playing as if the command has been ignored.

- tested on the Cutting Edge, Beta, and Stable release streams, it seems to be a problem no matter what you choose, and it always seems to be related to slot 1.

Also worth noting that settings in the .cfg never changed compared to before; I streamed on the previous weekend with minimal issues and any issues that did happen were run of the mill things that you could expect from the client being really silly.
Halogen-
Also a double-post here to separate my long post from something else that is peculiar and may/may not be related:


Two players of the same exact rank.
emanfman
It's happening to me right now, I'm supposed to cast a high level tourney and this is the stupidest thing I've ever seen. It's been one week, I need a fix to come out today, I'm dying on the inside. Hundreds of viewers coming to see a broken client? http://twitch.tv/TOC_Tournament

EDIT: Sort of fixed now, but still massive desynchronization issues. Still streaming, check it out.

EDIT 2: desync issues less massive, still present. At least the client is usable now
Halogen-
Fully usable for me after the update, thank you Smoogi!
Evrien
Got a question: What's the system requirement for running the stable tourney client?
I tried testing it out today but discovered that I experience multiple issues with lagging, out of sync, etc. etc., or just all at once: http://puu.sh/npncm/5756ea6da0.jpg
I'm not sure what the hell's going on so I switched to fallback, and the tourney now works perfectly!
I'm only assuming that the difference between the two caused the problem. But I'm not sure where exactly do I stand.
I'm currently using a Lenovo Y50p (i7 core and NVIDIA Geforce GTX graphics) laptop on Win 8. If anyone else has had similar problems please let me know.
Pogge
Hey, does anyone know where you set the password to the room? No info is given on how players are supposed to join if you create the lobby via IRC commands. I tried playing around with the !mp password, but all it does is enable and disable the password and I have no idea what it enables the password to or where you state it, maybe some hidden command in the tournament.cfg which is not stated in the wiki? (I did try password = test, but did not work)

Thanks!
ThePooN

Pogge wrote:

Hey, does anyone know where you set the password to the room? No info is given on how players are supposed to join if you create the lobby via IRC commands. I tried playing around with the !mp password, but all it does is enable and disable the password and I have no idea what it enables the password to or where you state it, maybe some hidden command in the tournament.cfg which is not stated in the wiki? (I did try password = test, but did not work)

Thanks!
You can't set the password. You should use !mp move to move players into the room (that connects them to the room if they aren't in).
Otherwise you can just move a referee who can then invite players.

Devs: An !mp invite command would be appreciated :D
fajar13k
How do i change both Teams background? I have this one picture, Background will be the same picture. But i can't configure how to do it. I already read wiki and i can't understand it.
Pogge

ThePooN wrote:

You can't set the password. You should use !mp move to move players into the room (that connects them to the room if they aren't in).
Otherwise you can just move a referee who can then invite players.

Devs: An !mp invite command would be appreciated :D
Thanks :)


fajar13k wrote:

How do i change both Teams background? I have this one picture, Background will be the same picture. But i can't configure how to do it. I already read wiki and i can't understand it.
I think you need to upload the image and then add a line in the tournament.cfg file, for example:

background =  http://puu.sh/d5mRI/6852568421.png
Where you replace the link with your own background link.
show more
Please sign in to reply.

New reply