1. osu! forums
  2. osu!
  3. Help
  4. Resolved Issues
show more
posted

Trosk- wrote:

Shizuyi wrote:

Regarding this. I now tried a few things to solve the problem like reinstall Drivers/Windows. I also tried to play osu on another pc. Same Crash Report.
Is this going to be adressed or not?
On another PC with exactly the same crashlog? That seems really weird for me.

When you tried to run osu! on another PC, did you run the same installation or a different one? (Even if this has probably nothing to do with the problem, since the problem seems to come from nvoglv32.dll)
Same Crashlog besides Bucket Id and such of course. But im pretty sure its not on my end anyway. But who knows?
posted

Shizuyi wrote:

Same Crashlog besides Bucket Id and such of course. But im pretty sure its not on my end anyway. But who knows?

Trosk- wrote:

When you tried to run osu! on another PC, did you run the same installation or a different one?
If you did try with the same installation, just in case, could you try to copy "osu!.exe", paste it into an empty folder and then run it?
posted
Tried it. Still happens with Clean osu! folder
posted
K, just got a weird glitch



(First I started to speak in french in #ctb, rip)



It's a bit funny, but I'm stuck with a ghost #french tab who's having fusions with another tab. And I can't close it
posted
cutting edge no longer maintains its windows size when winkey+shift+arrow is used to cycle through monitors and one is under resolution.

OS: Win 10

posted
Can replicate. By the way, I guess that could be better to post it on the Cutting Edge thread instead of on a new thread, since it doesn't happen on Stable.

posted
Just got a large re-work of the osu! rendering system into cutting edge. Please see if this improves performance / compatibility.

If you previously had issues running osu! with your discrete GPU, please try the new compatibility mode found in the options and see if that fixes your issues.
posted
Seems like the colors are messed up when you take a screenshot with Compatibility mode enabled. with or without the Compatibility mode, it's the same.

posted

Trosk- wrote:

Seems like the colors are messed up when you take a screenshot with Compatibility mode
Can replicate on compatibility mode.

posted
Well, seems like it happens without compatibility mode too.

posted
Can replicate that too haha, my bad.
posted
Issue(s) in this thread have been addressed by the following changes:
  1. Fix screenshots having their blue and red colour channel swapped. (Tom94)
  2. Fix background videos having their blue and red colour channels swapped. (Tom94)


The changes will be applied to builds newer than b20150814.4cuttingedge.

Please follow up in this thread if you believe more work needs to be done to fix the mentioned issues. If they have not yet been resolved, please provide any new details that may have arisen after this build.
posted
After latest update the game crashes when i'm trying to play any map. At first ten second i didn't see any problems but then FPS grew up from usual 1700 to unusual 2500-3400 and game was crashed. I can't even do screenshots, so
UPD: this issue happened only with two my skins, so i can't suggest what can be source of this trouble
posted

fujger wrote:

After latest update the game crashes when i'm trying to play any map. At first ten second i didn't see any problems but then FPS grew up from usual 1700 to unusual 2500-3400 and game was crashed. I can't even do screenshots, so
UPD: this issue happened only with two my skins, so i can't suggest what can be source of this trouble
It is possible that your GPU has an unstable clock and/or is overheating due to the additional frame rate it is pumping out with the new update. Try using a frame limiter to limit your FPS (you can adjust it to limit to 1500 or whatever you like in your osu! config) and see if it helps.

To do this go into your osu! folder, open "osu!.<your windows username>.cfg", then change "CustomFrameLimit" to whichever value you like.
posted
I got an error "The procedure entry point strnlen could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll"

And now Osu! is running with a black screen.
posted

Tom94 wrote:

fujger wrote:

After latest update the game crashes when i'm trying to play any map. At first ten second i didn't see any problems but then FPS grew up from usual 1700 to unusual 2500-3400 and game was crashed. I can't even do screenshots, so
UPD: this issue happened only with two my skins, so i can't suggest what can be source of this trouble
It is possible that your GPU has an unstable clock and/or is overheating due to the additional frame rate it is pumping out with the new update. Try using a frame limiter to limit your FPS (you can adjust it to limit to 1500 or whatever you like in your osu! config) and see if it helps.

To do this go into your osu! folder, open "osu!.<your windows username>.cfg", then change "CustomFrameLimit" to whichever value you like.
Yes, it helped, but it never happened before, so i think that it's a new issue. Try to run any map with Azerino's skins.
posted

Low Snow wrote:

I got an error "The procedure entry point strnlen could not be located in the dynamic link library msvcrt.dll"

And now Osu! is running with a black screen.
I actually don't think that is happening because of the Cutting Edge latest build... Hold Shift while opening osu! and change the release stream to Stable on the window that will pop up, to see if you can run it on Stable.

fujger wrote:

Yes, it helped, but it never happened before, so i think that it's a new issue. Try to run any map with Azerino's skins.
I don't think that the fact of playing with a skin will affect the performance...
posted
Some beatmaps seem to fail without reason at the end and it's reproducible every time. I remember this happening a long time ago on stable too
example beatmap ../s/144010, at least on "Rare's Hard" and "Insane"
my crappily recorded and youtube's audiosyncscrewedup video: https://youtu.be/kJQF2r5QyzM

with nf it just stops at the end, this screenshot is from the "Rare's Hard" difficulty with build b20150814.5 :
http://54.213.154.174:777/B/nofail%20hang

I accidentally made this post about this earlier: p/4413391 ;_; what should I do?

EDIT:
Just figured out what causes it! It's somehow miscalculated length for the music, maybe related to the huge offset I have set in osu which is -112 ms. Appended ~6sec of silence to the mp3 file and it worked, reverted the changes and failed at full hp again.
commands used to fix it:
dd if=/dev/zero bs=1M count=1|sox -traw -esigned -b16 -r44100 -c2 - silence.wav
ffmpeg -i silence.wav -b:a 128k silence.mp3
printf "file 'kanransha.mp3'\nfile 'silence.mp3'\n" >tmptext
ffmpeg -f concat -i tmptext -c copy joined.mp3
mv kanransha.mp3 kanransha.mp3.b
mv joined.mp3 kanransha.mp3
posted

lollllloro wrote:

Some beatmaps seem to fail without reason at the end and it's reproducible every time. I remember this happening a long time ago on stable too
example beatmap ../s/144010, at least on "Rare's Hard" and "Insane"
my crappily recorded and youtube's audiosyncscrewedup video: https://youtu.be/kJQF2r5QyzM

with nf it just stops at the end, this screenshot is from the "Rare's Hard" difficulty with build b20150814.5 :
http://54.213.154.174:777/B/nofail%20hang

I accidentally made this post about this earlier: p/4413391 ;_; what should I do?
Can't replicate on the map you linked. Also, this is known.

Related thread: t/145370
posted

fujger wrote:

Yes, it helped, but it never happened before, so i think that it's a new issue. Try to run any map with Azerino's skins.
As I said, since you got a higher frame rate your GPU was under more stress. This is not a "new" issue, rather we optimized osu! to be able to go faster, which made your PC stumble. Please upload the skin in question, though, then I can check for myself if it causes problems for me.
show more
Please sign in to reply.