Various Artists - The Law of Ueki Compilation

posted
Total Posts
91
Topic Starter
Setsurei
This beatmap was submitted using in-game submission on Tuesday, 13 May 2014 at 7:45:51 PM

Artist: Various Artists
Title: The Law of Ueki Compilation
Source: The Law of Ueki
Tags: うえきの法則 Hōsoku Falco Hitomi Shimatani Kokoro no Wakusei ~Little Planets~ Aiko Kayou Earthship ~Uchuusen Chikyuugou~ SweetS No Regret Koda Kumi Kono machi de wa dare mo ga mina jibun igai naritagaru Ivory Brothers Bokutachi ni Aru Mono Romi Paku True Blue Single BEST ~second session~ Pasio Kosuke Opening Ending op ed Teru21
BPM: 138
Filesize: 26769kb
Play Time: 15:36
Difficulties Available:
  1. Marathon (4.94 stars, 2090 notes)


Download: Various Artists - The Law of Ueki Compilation
Information: Scores/Beatmap Listing
---------------
for approval, ready to be modded
sorted by first Opening to the last Ending songs in The Law of Ueki anime
not sorted based on BPM, there's high BPM on the middle of the song :3

all the hitsounds, 08:26:752 - slider art
also thanks for helping me amplify the sound of some songs
all the above are done by Teru21
mp3 encode, skins and the rest of the objects are by me
enjoy!
BeatofIke
o.o
kuroanchan
Good Luck LOL
RandF
From my queue~

[General]
  1. file size is over 24MB. even if APP, is it unranked
  2. Tags check:
    Hitomi Shimatani
    Uchuusen Chikyuugou
    Koda Kumi
    "Kono machi de wa dare mo..."-> abbreviate this title on purpose? (Kono machi dewa daremo ga mina jibun igai no mono ni naritagaru)
  3. combocolurs are too similar. hard to distinguish them
  4. Where is Kiai-time?
  5. WIP...?

[Marathon]
OP-01
  1. 00:10:604 (1) - I prefer this
  2. 00:24:517 (5) - end at 00:24:843 ?
  3. 00:27:778 (1) - delete
  4. 00:48:647- add a note
  5. 01:06:039 (1,2,3,4,5,6) - It is better to change to the following for avoiding overlapping 01:06:256 (2) - and 01:05:386 (5) -
  6. 01:10:169 (4) - Ctrl+G
  7. 01:28:756- add a note
  8. 01:33:647 (4) - x:375 y:168
  9. 02:29:734 (1) - x:335 y:143

ED-01
  1. 03:19:123~04:26:207 - I suggest to add sliderslide.wave of silence
  2. 04:01:206 (7) - it is better to make symmetric slider about 04:00:373 (5) - for smoother cursor moving (rotate about 30 degree?)

ED-02
  1. 05:28:775 (4,5) - how about this? (suit to back electronic sound)
  2. 05:34:865~05:36:442- because next song is high bpm, it is better to add short break time, imo

OP-02
  1. 05:46:317 (1) - delete? (or add a note at 05:47:063)
  2. 06:00:293 (4) - x:347 y:207
  3. 06:07:373 (4) - x:364 y:142
  4. 06:36:441 (6) - clap(soft) ?
  5. 06:43:336 (1,1) - avoid overlap
  6. 07:09:423 (7) - x:209 y:205
  7. 07:19:671- add a note
  8. 07:32:342- ^
  9. 07:42:591 (3) - end at 07:42:777 because the beat of 07:42:777 is very strong
  10. 07:49:485 (8,1) - it is better to stack correctly
  11. 08:23:771 (1) - end at 08:25:261
  12. 08:59:733 (5,6,1,2,3,4) - normal whistle is on purpose?
  13. 09:14:640 (3) - x:371 y:191

ED-03

  • 09:26:023 (2,3) - I prefer the following rhythm

  1. 09:48:647 (5) - end at 09:49:384 and add a note at 09:49:507
  2. 09:49:630 (6) - end at 09:50:122
  3. 09:50:860 (1) - end at 09:51:112
  4. 10:28:237~10:42:007- I suggest to add sliderslide.wave of silence
  5. 10:58:606 (2,1) - this overlap is so confusing, imo

ED-04
  1. 11:26:703 (5,1) - increase DS
  2. 11:46:953 (4) - x:372 y:192
  3. 11:58:453- clap(soft)?
  4. 12:06:453 (3) - Ctrl+G
  5. 12:20:453 (4) - x:256 y:192
  6. 12:38:078- add a note
  7. 13:05:703 (9) - I prefer reverse slider

ED-05
  1. 13:29:936~14:13:700- why is SV 1.3x?
  2. 14:39:818 (4) - triplet is better in common with other parts
  3. 14:42:289 (2) - mistake hitsound?
  4. 14:51:289- add a note
  5. 15:02:877- ^
  6. 15:03:112 (8) - it is better to add sliderslide.wave of silence


nice medley and mapping, Setsurei<3
I could enjoy very much :)
double star, here~☆☆
~Good Luck~
Topic Starter
Setsurei
[General]
about the file size. it's on the guidelines, so it's not a must (the mp3 itself is 21mb orz)
tags fixed all, add full title for ed-03
combo color unchanged for a while, I can still distinguish between each other
I don't add kiai because there are some song part with full of kiai, its weird to add it for the whole part
approval maps are on the WIP section whether it is done or not

[Marathon]
OP-01
00:10:604 (1) - changed
00:24:517 (5) - changed
00:27:778 (1) - deleted
00:48:647 - added
01:06:039 (1,2,3,4,5,6) - flipped, and make 01:05:169 (4) - stack to 01:06:256 (2) -
01:10:169 (4) - I'm not sure here, there's no difference
01:28:756 - added
01:33:647 (4) - moved, wow you sure are keen - I didn't notice it wasn't stack on 01:32:343 (1) - head
02:29:734 (1) - same ^

ED-01
04:01:206 (7) - rotated

ED-02
05:28:775 (4,5) - added, and fix some distance for easier game play
05:34:865~05:36:442 - ahaha, I'll reconsider this.

OP-02
05:46:317 (1) - prefer add note at 05:47:063 -
06:00:293 (4) - moved
06:07:373 (4) - moved
06:43:336 (1,1) - rotated 06:44:082 (1) -
07:09:423 (7) - moved
07:19:671 - added
07:32:342- ^
07:42:591 (3,5) - I want to preserve the symmetry here, the beat was handled with the hitsound on the tick
07:49:485 (8,1) - this is on purpose, oh well. stacked
08:23:771 (1) - changed
09:14:640 (3) - moved

ED-03
09:26:023 (2,3) - changed
09:48:647 (5) - changed and added
09:49:630 (6) - changed
09:50:860 (1) - changed
10:58:606 (2,1) - this overlap is tidy centralized, so I think it's ok

ED-04
11:26:703 (5,1) - this is on purpose, that's why I NC the (1). 11:25:703 (1,2,3,4,5,1) - this creates a nice curve
11:46:953 (4) - moved
12:06:453 (3) - flipped
12:20:453 (4) - moved
12:38:078 - added
13:05:703 (9) - changed

ED-05
13:29:936~14:13:700 - because on that part there are additional instrument - and the feel of faster beat
14:39:818 (4) - changed
14:51:289 - added
15:02:877- ^

thanks for mod, and the stars :3
updated, waiting for Teru for the hitsound fix
hitsound fix:
00:10:604 (1,2) - hitsoundnya di check bagian sini udah bener belum; ngurangi reverse, hitsoundnya hilang dari slider
08:23:771 (1) - slidernya aku perpanjang dari 08:25:075 - ke 08:25:261 -
09:26:024 (2,3,4) - ada nambah circle + pergeseran disini, aku remove semua hitsoundnya biar km ga bingung pasangnya
09:48:647 (5,6) - mendekin slider1/4 beat, nambah hitcircle - whistlenya udah aku pindahin ke (6), check lagi aja kalo ada salah
14:39:818 (4,5,6) - dari slider, aku ganti jadi 3 circle

perlu nambah hitsound disini?
00:24:843 -
00:48:647 -
01:28:756 -
05:28:662 -
05:28:887 -
05:47:063 -
07:19:671 -
07:32:342 -
09:50:122 -
09:51:106 -
12:38:078 -
13:05:703 (9) -
14:51:289 -
15:02:877 -

mod dia ttg hitsounds:
03:19:123~04:26:207 - I suggest to add sliderslide.wave of silence
06:36:441 (6) - clap(soft) ?
08:59:733 (5,6,1,2,3,4) - normal whistle is on purpose?
10:28:237~10:42:007 - I suggest to add sliderslide.wave of silence
11:58:453 - clap(soft)?
14:42:289 (2) - mistake hitsound?
15:03:112 (8) - it is better to add sliderslide.wave of silence
Teru21

Setsurei wrote:

03:19:123~04:26:207 - I suggest to add sliderslide.wave of silence nah ;; setsu is following the vocal. so it emphasize nicely
06:36:441 (6) - clap(soft) ? nope. pattern
08:59:733 (5,6,1,2,3,4) - normal whistle is on purpose? yep :3
10:28:237~10:42:007 - I suggest to add sliderslide.wave of silence I did untill the piano sound comes out
11:58:453 - clap(soft)? I've the feeling for this song.. there is no need to use the tick custom change ;; it somehow fit nicely
14:42:289 (2) - mistake hitsound? nope. its just because setsu rarely put much note there :| you barely can see it www
15:03:112 (8) - it is better to add sliderslide.wave of silence vocale? ;; I think its good :O
https://www.dropbox.com/s/xw4nbgr44up3j ... hon%5D.osu

setsu ;; add the fakking unicode :3 .w.)b can't read on notepad

I hope I've update before I re hitsound stuff... I guess? XD thanks you bothe .w.)b
Topic Starter
Setsurei
lol 102434 chars, fixed the title and tags unicode and updated
Losertic
nice song!

good luck ;)
Satellite
good luck setsurei san :3
Topic Starter
Setsurei

kuroanchan wrote:

Good Luck LOL

Losertic wrote:

nice song!

good luck ;)

Satellite wrote:

good luck setsurei san :3
thanks for all the support, and thanks Satellite-san for star :3
KSHR
I wonder why you translated the anime title to English in the title.
I mean it should be romanized correctly to make consistent with the title unicode, right?
Topic Starter
Setsurei
I'm not sure, because it's also famous with the english title
I've put the "Hōsoku" and "no" on tags, and "Ueki" is already on the title

should I change back the unicode to english?
KSHR
Yes, for consistency.
You should change the unicode title to English, and then add the Japanese anime title into Tags.
Topic Starter
Setsurei
ok fixed, and reducing the tags length by deleting the same words "no" "mono" "ni"
thanks for correcting
HabiHolic
[Marathon]

00:21:039 (3) - I think the rhythm is unbecoming. It seems appropriate for the rhythm https://osu.ppy.sh/ss/1333249
01:26:039 - add note?
01:29:517 (2) - Ctrl + g batter
01:40:386 (6) - like this? https://osu.ppy.sh/ss/1333253
01:53:213 (2) - Ctrl + g
03:28:707 (2) - Falsify shape. Please straighten https://osu.ppy.sh/ss/1333255
03:32:040 (3) - I think this layout is confusing this batter :arrow:https://osu.ppy.sh/ss/1333259
04:55:166 (4) - why 1/1 slider? 1/3 slider change please
06:24:330 (4) - ctrl + g?
06:38:678 (5) - ^
07:23:212 (8) - not sure overlap
07:44:640 (2) - ctrl + g?

good job Go app

good Luck
ebugers
I come for M4M :)
here's my mod

00:30:386 - Make something like this maybe? http://puu.sh/6VbwV.jpg
00:31:039 - ^

everything seems fine, really good map !
ahh sorry i just mod that part because everything is very well mapped imo. Good luck

My map : https://osu.ppy.sh/s/136849
Topic Starter
Setsurei
[Marathon]
HabiHolic's mod
00:21:039 (3) - changed
01:26:039 (2) - added
01:29:517 (2) - whoa jumps, ok ctrl+G
01:40:386 (6) - moved a bit different from yours, but took your concept
01:53:213 (2) - unchanged, I prefer the fan pattern
03:28:707 (2) - fixed a bit
03:32:040 (3) - changed
04:55:166 (4) - do you mean 3/4? changed and add 04:56:068 (5) -
06:24:330 (4) - flow with 06:24:703 (5) - unchanged
06:38:678 (5) - mirror, unchanged
07:23:212 (8) - not sure too, this is intentional I blanket it with 07:22:839 (7) - tail
07:44:640 (2) - ok, jump for a bit

ebugers' mod
00:30:386 - unchanged, kayaknya crowded banget kalo diganti gitu - feelnya drumnya kerasa kalo slider panjang
00:31:039 - ^

thanks for mod all
updated, waiting for Teru for the hitsound fix
00:21:039 (3) - ini dari long aku convert ke shorter slider
04:55:166 (4) - ^

new object(s):
01:26:039 -
04:56:068 -
Teru21
Nothing should be add on the new object. so yeah .A.)/ keep going
Rukaru
halo kk Setsurei o/
as requested.

[Marathon]
  1. 00:30:386 (4) - ini dibuat repeat slider aja.
  2. 00:36:039 (4) - kayaknya lebih enak kalau slider ini ditambah repeat nya lagi sekali trus sambung dengan note 00:36:473 (1)
  3. 00:42:560 (6,7) - gimana kalau ini diubah jadi slider seperti 00:40:169 (1) biar simetris gitu.
  4. 00:53:756 (4) - menurut saya ini lebih baik di delete. karena triplet rasanya ga cocok disini dilihat dari rhythm sebelumnya. kalau diterapkan coba pattern ini
  5. 01:29:952 (3) - ctrl + g ?
  6. 01:43:865 (5) - ini lebih baik stack di 01:43:647 (4). kelihatan lebih rapi dan lebih mudah dibaca.
  7. 01:44:952 (2,3) - slidernya diakhiri pada 01:45:169 aja kk. trus tambah note di blue tick. slider ini lumayan susah dibaca karena player mungkin ga kepikiran slider ini selesai di blue tick trus otomatis note berikutnya bisa miss atau dapat 100 atau 50.
  8. 01:45:821 (1,2) - sudden jump. not good. slidernya ubah jadi 1/2 slider aja trus (2) stack dibawahnya. ohya, (1) remove NC. NC nya 01:46:691 (3) aja karena antijump.
  9. 01:47:560 (5) - gimana kalau ganti DS nya? dari 2.0x ke 1.5x trus atur ini biar jaraknya sama ke note sebelum dan sesudah. biar kelihatan rapi dan flow nya lebih halus.
  10. 01:57:560 (4) - ganti jadi circle?? biar sama dengan 01:56:691 (2)
  11. 02:30:386 (3) - ctrl + g ?
  12. 02:34:082 (7) - hitsoundnya samakan dengan 02:33:865 (6) ?
  13. 03:26:206 (4,5,6,7) - slider harusnya start di (6) kk. ngikutin vokal kan? dan entah kenapa ya..pattern ini terlihat kurang bagus. ga suka aja lihat pattern ini. :/
  14. 03:42:039 (3) - ganti slider shape nya?
  15. 04:00:998 (6,7) - nazi. geser kebawah dikit?? supaya lurus dengan 04:00:373 (5)
  16. 05:02:383 (3,4) - (3) ubah jadi slider 1/1 aja. lebih cocok karena kk ngikutin vokal. jadi (4) hapus. try it
  17. 05:34:865 (5) - ubah jadi spinner??
  18. 06:00:293 (4,5) - ctrl + g ? better flow
  19. 06:35:883 (3,4,5,6) - sepertinya ini lebih baik diubah jadi 2 slider atau ubah salah satu jadi slider tanpa jump. selanjutnya 06:36:629 (1,2,3) unbah jadi circle semua, tentu saja + jump. karena part yg keras dan perlu ditekankan disini. part sebelumnya kurang terasa jadi ya, kurang cocok kalau ada jump nya. menurut saya.
  20. 06:39:703 (4) - remove clap?
  21. 06:51:535 (6) - ctrl + g ?
  22. 06:52:094 (7) - ctrl + g ? kalau diatas diterapkan
  23. 06:52:653 (8) - ^
  24. 06:53:584 (2,3) - tukar posisi? slider lebih dulu baru diikuti circle? lebih enak gitu.
  25. 07:31:224 (4) - slidernya terlalu dipaksakan xD. gini aja kk,
  26. 07:58:429 (1,2,3) - .....terlalu susah kk. coba ini
  27. 08:12:591 (3,4) - tukar posisi lagi? slidernya lebih dulu.
  28. 08:17:994 (1) - ctrl + g ?
  29. 08:18:740 (2) - kalau ^ diterapkan, ctrl + g juga
  30. 08:26:752 (8) - nice slider. :D
  31. 08:41:473 - kenapa dikosongkan?? kan bisa diisi 1/2 slider. karena lagunya juga mendukung.
  32. 08:59:733 (5,6,1,2,3,4) - kenapa pakai whitsle?? kan tidak selaras dengan hitsound sebelumnya.
  33. 10:42:254 (1,2,3,4,5,6,7,1,2,3,4,5,6,7,8) - jangan pakai DS 1.0x kk. terlalu susah dan ga bagus kelihatannya. karena ini stream yang lumayan panjang. pakai 0.5 aja atau buat slider trus konversi ke stream dengan memakai 0.5 DS
  34. 11:03:401 (4,5) - uh...saya tau kk ngikutin vokal disini tapi jumpnya ga bagus kk. jadi lebih baik jangan ngikutin vokal. pemain pasti bingung dengan slider ini, kenapa? karena (4) ada anti jump nya trus (5) jump yang mulai pas blue tick serta lagunya juga gak terlalu intense.
  35. 11:21:203 (1) - repeat slider seperti ini lebih baik selesainya pas repeat yang ke 2 (kalo ga salah xD) atau jadikan 3/4 slider. karena memudahkan pemain memperkirakan rhythm nya.
  36. 11:27:203 (1) - ini kenapa dibuat antijump? menurut saya lebih baik kalau ini diberi spacing yang biasa 1.0x
  37. 11:34:453 (8,1) - tukar lagi xD. slider nya lebih dulu. lebih cocok seperti ini, coba aja.
  38. 11:37:203 (5) - harusnya start di 11:37:119 lalu sesuaikan panjang slidernya supaya pas dengan beat snap 1/3 (end 11:37:286 ). karena snap divisor 1/3 mulainya disini menurut suara gitar.
  39. 12:24:953 (3) - belum sempurna. xD
  40. 12:28:203 (6) - ini seharusnya 1/1 slider yang start 12:28:453 . slider ini tidak sesuai dengan lagunya.
  41. 12:37:953 (1,2,3) - try this. enakan gini kk.
  42. 12:47:703 (7,8,9) - ubah ke stream??
  43. 12:53:703 (1,2) - wtf (2) xD. pasti miss tuh. saran saya sama seperti 12:37:953 (1,2,3)
  44. 13:00:703 (1,2,3,1) - ^
  45. 13:05:953 (1) - ah...jump? ga bagus kk. selain karena terlalu jauh, ini juga terlalu tiba tiba. dilihat dari pattern sebelumnya yang tidak ada jump nya.
  46. 13:28:524 (1,2,3,4) - ubah jadi repeat slider dan berakhir pada 13:29:112 ?? new combo sepertinya ga terlalu berguna dalam membedakan note 1/6 ini.
  47. 15:22:347 (2,3) - jadikan slider?

[]

ok. that's all. finally done *sigh

jadi...mapnya secara garis besar udah bagus kok. hitsound nya juga udah mantap. tapi ada beberapa part yang membingungkan seperti slider yang berakhir pada blue tick dan/atau diikuti oleh jump serta beberapa anti jump. itu kurang baik menurut saya. ada juga beberapa part yang agak membosankan karena kk menggunakan "flow clockwise" (entah apa bhs indonesia nya) yang terlalu lama. slider art udah bagus tapi menurut pengamatan saya sepertinya tidak ada slider linier kecuali pada repeat slider saja. ya...saran saya diisi lah sedikit supaya map ini terlihat punya banyak variasi slider daripada menggunakan slider lengkung yang sama berulang-ulang. otomatis player pun merasa lebih terpesona dengan map ini karena tidak membosankan. xD

part "Falco" is the best!

maaf kalau ada typo dan useless mod nya. :(

good luck~ :D
Neta
From my Modding Queue

My modding is all suggestion

Let's do this

[Marathon]
  1. 00:18:865 (1) - This stream change so suddenly you'd better fix it to slider or something
  2. 03:34:956 (4) - move to x = 396 y = 148
  3. 03:37:040 (3) - move to x = 140 y = 244
  4. 03:56:623 (3) - move to x = 248 y = 208
  5. 04:00:373 (5) - how about change like this http://puu.sh/70DnG.jpg
  6. 05:24:376 (6) - change like http://puu.sh/70Duv.jpg
  7. 05:28:323 (1) - Spacing is little weird better change it for players sight
  8. 05:29:000 (6) - ^
  9. 06:04:392 (8) - move to 12, 52 will be better
  10. 07:19:858 (1) - make a lozenge plz
  11. 07:23:212 (8) - Ctrl + G or change location
  12. 08:38:491 - better put some note
  13. 08:48:926 (3,4) - make note closer to slider or change the beat
  14. 09:55:778 (9) - http://puu.sh/70DZy.jpg better change like this
  15. 10:27:131 (3,4) - better put these same location
  16. 12:52:328 (2) - reverse slider plz
  17. 12:53:703 (1,2,3) - 1 : reverse 1time 2 : reverse 1 time 3: reverse 2time
  18. 12:56:328 (2) - reverse
  19. 13:00:328 (2) - ^
  20. 13:04:328 (2) - ^
  21. 13:27:818 (5,6) - closer to note 5
  22. 15:00:289 (5) - better make it like jump (like 6, 7)



OK~ NICE MAP

GOOD LUCK :)
show more
Please sign in to reply.

New reply