148 posts jump | 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  next
Tempo Trainee
14 posts
Witam.
Możecie poradzić mi jak wybrać dobry tablet do OSU? ;] Widziałem, że dużo osób gra na Tablecie i chciałbym się dowiedzieć czy dużo daje taki tablet? Jakby wypowiedział się jakiś doświadczony gracz to byłbym wdzięczny...;)
Chat Moderator
1,801 posts
t/71895&start=0
t/83500&start=0
t/80520&start=0

Miłego czytania, resztę tematu zostawiam osobom, które używały tego ustrojstwa do gry.
Image
#polish watchman
Beat Clicker
64 posts
Emm wiec tak.. Najpopularniejszy tablet to osu to Wacom Bamboo ctl 460 albo 470 (ponoc lepszy 460). Czy daje duzo taki tablet... To zalezy dla kogos kto ogarnia hardy/ledwo insane to nie bedzie rozniczy nawet na tablecie gorzej bedzie sie grało. Patrzac na twoj profil polecił bym jeszcze potrenowac na myszce i wgl zdecydowac sie czy zostaniesz w grze czy nie , bo kupowanie tabletu na 2 miesiace gry w gre mija sie z celem. Jednakże to nie moj wybór, moja opinia :)
Tempo Trainee
14 posts
h y d r a wrote:
Emm wiec tak.. Najpopularniejszy tablet to osu to Wacom Bamboo ctl 460 albo 470 (ponoc lepszy 460). Czy daje duzo taki tablet... To zalezy dla kogos kto ogarnia hardy/ledwo insane to nie bedzie rozniczy nawet na tablecie gorzej bedzie sie grało. Patrzac na twoj profil polecił bym jeszcze potrenowac na myszce i wgl zdecydowac sie czy zostaniesz w grze czy nie , bo kupowanie tabletu na 2 miesiace gry w gre mija sie z celem. Jednakże to nie moj wybór, moja opinia :)

Zostaję w grze ;] Uzależniłem się ^^' I nie wiem czy szybko rzucę ;p Myszką po prostu nie nadążam a tabletem można jeździć dużo szybciej ;] ale dzięki.
Rhythm Incarnate
1,260 posts
Well, te ualenienie prechodi po kilku tygodniach, jeeli naprawde sie nie wciagnies w hardy/insane. Pryklad - Okolo 10 kolegow mojej klasy.(Litera np. DU.O mi nie diala)
Tempo Trainee
14 posts
Marcin wrote:
Well, te ualenienie prechodi po kilku tygodniach, jeeli naprawde sie nie wciagnies w hardy/insane. Pryklad - Okolo 10 kolegow mojej klasy.(Litera np. DU.O mi nie diala)

Na razie robie normale na 3 modach na perfekt S. Tylko nie ogarniam Flashlighta.... Tzn nie włączałem ale widzę, że trzeba na pamięć grać bo prawie nic nie widać ;p
Rhythm Incarnate
628 posts
Marcin wrote:
(Litera"Z" mi nie diala)

fix'd :P

@topic
nawet jeżeli zamierasz zostać w grze to radze najpierw ogarniać insany(w miarę trudne a nie te najłatwiejsze :P) na mysz+klawiatura.
nie zaczynaj grac w ta gre- /me jest uzależniony od 2 lat D:
Sam jestem w posiadaniu Wacom Bamboo ctl 460- wg. mnie gra się przyjemniej(niekiedy łatwiej) ale tylko na trudniejszych mapach(może to przez to ze nie trawie easy/normal D:).
Image
Tempo Trainee
14 posts
Piotrekol wrote:
Marcin wrote:
(Litera"Z" mi nie diala)

fix'd :P

@topic
nawet jeżeli zamierasz zostać w grze to radze najpierw ogarniać insany(w miarę trudne a nie te najłatwiejsze :P) na mysz+klawiatura.
nie zaczynaj grac w ta gre- /me jest uzależniony od 2 lat D:
Sam jestem w posiadaniu Wacom Bamboo ctl 460- wg. mnie gra się przyjemniej(niekiedy łatwiej) ale tylko na trudniejszych mapach(może to przez to ze nie trawie easy/normal D:).

OK ale dlaczego mysz+ klawiatura? Ja gram samą myszką...o.O
Rhythm Incarnate
628 posts
damian2317 wrote:

a jak zamierzasz grac na tablecie?(zakładając że go kupisz)
Image
Tempo Trainee
14 posts
Piotrekol wrote:
damian2317 wrote:

a jak zamierzasz grac na tablecie?(o ile go kupisz)

no tablet+klawiatura. I tu mam pytanie. Bo widziałem jak White Wolf tak gra. O co chodzi? Przyciski na klawiaturze odpowiadają przyciskom na myszce pewnie...
Rhythm Incarnate
628 posts
damian2317 wrote:
no tablet+klawiatura. I tu mam pytanie. Bo widziałem jak White Wolf tak gra. O co chodzi? Przyciski na klawiaturze odpowiadają przyciskom na myszce pewnie...

zgadza się- standardowo są nimi klawisze Z/X

//edit

/me started PM spam to damian2317
Last edited by Piotrekol on , edited 2 times in total.
Image
Tempo Trainee
14 posts
Piotrekol wrote:
damian2317 wrote:

zgadza się- standardowo są nimi Z/X

Ale przecież w OSU używałem tylko lewego przycisku do naciskania na przyciski a prawego nie. Ten prawy jest do Taiko?
Rhythm Incarnate
1,082 posts
W Taiko to używasz 4.
W standardzie możesz używać 2 klawisze/przyciski. Ogólnie to już zależne od twojego stylu gry. Jedni wolą klikać jednym przyciskiem inni jadą na 2. (Przy trudniejszych streamach używanie dwóch pomaga, ale i tak się znajdą osoby które zrobią je jednym :P).
ImageImage
Rhythm Incarnate
628 posts
MLGnom wrote:
ale i tak się znajdą osoby które zrobią je jednym :P

1:13
Image
Tempo Trainee
14 posts
Piotrekol wrote:
MLGnom wrote:
ale i tak się znajdą osoby które zrobią je jednym :P

1:13

o.O Co koleś... Szybko napier w tą klawiaturę...
Reply 148 posts jump | 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  next

Users browsing this forum: None

Jump to: