Whistle Blower
18 posts
Słuchajcie... mam mały problem, robię swoją pierwszą beatmapę, tylko nie umiem robić ustawień do tego, bo mi dupnie wychodzi.... Chętnych prosiłbym o pisanie na tym forum... A tak poza tym witam
Rhythm Incarnate
552 posts
Whistle Blower
18 posts
Ok ok... Tu nie tyle chodzi o sam poradnik tylko o samo ustawienie, bo ja się w ogóle się na tym nie znam tzn.ogarniam samo ustawianie tylko nie wiem ile i jak
Combo Commander
327 posts
Posiedź jeszcze w edytorze, wszystkiego się nauczysz. Nie jestem jakiś dobry w edytorze, ale coś tam ogarniam. ^^
Wystarczy popatrzeć na wszystkie opcje i takie tam. ;)
Image
Beatmap Appreciation Team
1,774 posts
Ale ustawienie czego? Notek? Parametrów? Timingu? Czego dokładnie nie umiesz ustawić? Wytłumacz mi to ja wytłumaczę tobie.
Image
Whistle Blower
18 posts
Offset, BPM, Timing... Mniej więcej o te rzeczy mi chodzi
Combo Commander
327 posts
O BPM i Offset możesz zawsze napisać tutaj: viewtopic.php?f=60&t=13795&hilit=+Offset - Na pewno ktoś ci pomoże.
Image
1,774 posts
BPM znajdujesz za pomocą programu BPM Analyzer... ale offset niestety sam musisz znaleźć, jak chcesz to mogę Ci pomóc.
Download MixMeister BPM Analyzer Here
Image
Whistle Blower
18 posts
Siemacie , to znowu ja!!! Mam pytanie : jak sprawić żeby mapa została rankingową mapą??
1,774 posts
Po pierwsze musisz ją zrobić do końca. Mapa ranked musi mieć conajmniej 2 difficulty - jeden z nich musi być poniżej 3 gwiazdek trudności. Później szukasz tzw. "modów", czyli piszesz do ludzi chętnych do sprawdzenia twojej mapy z błędów przez PM/kanał #modReqs/"modding queues"/czy jak tam sobie zażyczy modder. Każdy, kto moduje twoją mapę daje Ci gwiazdkę, dzięki którym wzrasta twoje "priority" (zainteresowanie mapą). Kiedy już zdobędziesz 8 gwiazdek, możesz szukać BATa (osoba, która rankuje beatmapy), który dokładnie wszystko sprawdzi i potwierdzi. Jeśli wszystko będzie ok, BAT da Ci bubble. Bubble to nie rank, bo do ranka potrzeba pozwolenia 2 BATów, więc jak już masz bubble, szukasz kolejnego BATa, który po dokładnym sprawdzeniu podejmie decyzje o ranku.

Trochę to skomplikowane, ale taki jest system. Mam nadzieje, że mniej więcej rozumiesz co tutaj napisałem :D
Image
Chat Moderator
1,827 posts
Nie każdy kto modduje mapy daje gwiazdki - niektórzy swoje gwiazdki dają gdy uważają, że mapa jest odpowiednio dobra. (albo będzie po ich sugestiach) Gwiazdki kudosu (różowe) zwiększają priorytet mapy o 2 punkty natomiast gwiazdki BAT (żólte) o 3. Tak jak fartownik napisał, gdy jeden z BATów uważa mapę za wystarczającą do rankingu - stawia bubble (dymek). Jeśli drugi BAT zgadza się z tym, że mapa nie ma błędów - rankuje ją. Jeśli natomiast widzi jakieś problemy - zdejmuje bubble i pisze swoje sugestie. Gdy je zastosujesz (czasem można to negocjować), piszesz do danych BATów o rebubble (ponowne przyznanie dymka) i rank.
Image
#polish watchman
Rhythm Incarnate
698 posts
Galkan92 wrote:
... natomiast gwiazdki BAT (żólte) o 3...

Gwiazdki członków BAT zwiększają Star Priority o 2, nie o 3.
Modding queue is in my profile. Please read the rules before asking for mod. :) CLOSED
Chat Moderator
1,827 posts
Ło kurvah, fakt. Sry za dezinformację i thx za poprawkę :?
Image
#polish watchman
Whistle Blower
18 posts
Chciałby ktoś sprawdzić moją mapę??
Chat Moderator
1,827 posts
Może byś tak dał linka...
Image
#polish watchman
Reply 16 posts jump | 1, 2  next

Users browsing this forum: None