Chat Moderator
787 posts
nigdy mi się nie chciało grać/czytać vnek, ale ostatnio w związku, że pojawiło sie info o ekranizacji kolejnej pozycji Keya (TAK LITTLE BUSTERS KURWA~~~~!!!!!11111oneone) postanowiłem spróbować z vnka i póki co milo sie "czyta" xD
4 years and still not bored - gj osu!
Star Shooter
230 posts
Dla zainteresowanych: nie dalej jak tydzień temu wyszło tłumaczenie drugiej części Monster Girl Quest :)

LB zdążyłem już odłożyć na czasy, gdy będę umierał z nudów (żeby się jeszcze bardziej dobić) - KEY jest nudny (/opinions).
<Moarimekashi> My favorite part is the osu there is osumania! because it is very rhythmic and skaplikowana. -, -. And let me alone, damn.

俺を誰だと思ってやがる?
Combo Commander
426 posts
Ok tydzień temu ściągnąłem G-Senjou no Maou co polecił mi Ciunek. To była dopiero moja trzecia VNka i druga "typowa" (MMQ nie nazwę typową").
Ściągnięcie jej i zagranie w nią było największym moim błędem ostatnich miesięcy. Nie wiem, co mnie podkusiło by słuchać Ciunka i ściągnąć to coś.

Przez tą VNkę mój gust w momencie stał się ponad 200 razy bardziej wybredny i dziesiątki vnek od tej pory nie będą mnie tak interesować. G-Senjou jest po prostu za dobre. Idealnie "pode mnie", cuda dedukcji, ciemne interesy, miłość rozrywająca wręcz gracza. Raz nawet byłem bliski łez, to coś musi znaczyć. Fabuła, kreska, muzyka, napięcie - wszystko jest wręcz wzorowe. Przez kilka dni mój mózg poświęcił się grze i ciągłemu rozmyślaniu "jak się to zakończy?", "Kto jest tak naprawdę zły?" pomimo, że w VNkach zazwyczaj wszystko jest mniej więcej jasne. Pierdolę trochę głupoty, ale nie mam za bardzo słów, by opisać epickość tego dzieła. Zajebista gra i tyle, nikt nie ma prawa być zawiedziony. Ja jestem, bo mogłem sobie zostawić to na później, a nie zaczynać od najlepszych. Eroge, w którym "ero" jest najmniej ważne to coś rzadko spotykanego i teraz potrzebuję podobnej produkcji. Liczę na Was D:

Co do G-senjou to główny wątek zakończyłem, została mi Shiratori (chciałem od niej zacząć, a potem się wziąć za main plot, ale cóż, takie wybory miałem ;p), którą już kończę, potem spróbuję jeszcze jakieś braki w CG wypełnić.

Jeśli jesteś fanem VN i już co nieco w nie grałeś, a nadal nie trafiłeś na G-senjou, "ustaw" sobie tę produkcję jako wisienkę na torcie obok podobnych arcydzieł (jestem pewien, że jest takich kilka jeszcze).
Star Shooter
230 posts
To teraz czytaj Sharin no Kuni - ten sam autor co G-sen, IMO słabsze (i tak 9/10), aczkolwiek kumplowi podobało się bardziej.

Also, wybacz. D:

----
PS Dla zainteresowanych, wyszedł dziś english patch do Togainu no Chi (yaoi, ja sobie odpuszczam....)
<Moarimekashi> My favorite part is the osu there is osumania! because it is very rhythmic and skaplikowana. -, -. And let me alone, damn.

俺を誰だと思ってやがる?
Reply 64 posts jump | prev  1, 2, 3, 4, 5

Users browsing this forum: None

Jump to: